Презентація "Демонстрація гідростатичного тиску КАРТЕЗІАНСЬКИЙ ВОДОЛАЗ".

Про матеріал
Демонстрація гідростатичного тиску КАРТЕЗІАНСЬКИЙ ВОДОЛАЗ засобами з пластику.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Демонстрація гідростатичного тиску КАРТЕЗІАНСЬКИЙ ВОДОЛАЗ Княжицин Олександр учень 7-Б класу. Гришковецької гімназії Бердичівського району. Житомирської області

Номер слайду 2

Пластикову пляшку майже до верху наповнюють водою. У маленьку скляну пробірку з-під кальцексу наливають приблизно одну третину води і поміщають її в склянку з водою. Піпеткою доливають у пробірку стільки води, щоб вона плавала, висуваючись з води на 1 —1,5 мм. Після цього її виймають з води, закривають пальцем, перевертають, кінець її разом з пальцем занурюють у мензурку з водою і випускають з руки. Пробірка при цьому повинна плавати І бути майже зовсім зануреною в воду. ОПИС ДОСЛІДУ:

Номер слайду 3

Під час стискання пляшки в ній підвищується тиск. Об'єм бульбашки повітря, що знаходиться у пробірці, зменшується. Виштовхувальна сила Архімеда стає меншою за силу тяжіння, і пробірка тоне. Змінюючи тиск у пляшці, можна досягти ситуації, коли пробірка не буде рухатись, перебуваючи посередині пляшки.

Номер слайду 4

Дослід дуже добре пояснює дію підводного човна. У корпусі підводного човна є цистерни, в які для занурення човна впускають забортну воду. Коли треба, щоб човен виринув, стисненим повітрям витискують воду з цистерн. 

Номер слайду 5

Дослід підтверджує умови плавання тіл за законом Архімеда. Стискаючи одну пляшку, ми збільшуємо тиск на воду і в пробірку входить трохи води (це можна добре побачити, позначивши початковий рівень води в пробірці чорною ниткою або гумовим кільцем). Вага пробірки стає більшою, ніж виштовхувальна сила води, і пробірка тоне. При відпусканні стиснуте в пробірці повітря витискує зайву воду, вага пробірки стає меншою за виштовхувальну силу і вона спливає. ВИСНОВОК:

pptx
Додав(-ла)
Verzhybok Larisa
Пов’язані теми
Фізика, 7 клас, Інші матеріали
До підручника
Фізика 7 клас (Бар’яхтар В.Г., Довгий С.О., Божинова Ф.Я., Горобець Ю.І., Ненашев І.Ю., Кірюхіна О.О.; за редакцією Бар’яхтара В.Г., Довгого С.О.)
До уроку
§ 27.Гідростатичний тиск
Додано
2 лютого 2019
Переглядів
1525
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку