Презентація "День пам'яті Чорнобильської катастрофи"

Про матеріал
26 квітня 2024 року відзначаються 38-і роковини аварії на Чорнобильській АЕС, яка стала найбільшою в історії катастрофою в ядерній енергетиці. Для проведення години пам'яті для учнів 8-11 класів. Пригадати чи познайомитися з інформацією, як сталася аварія, переглянути цікаві факти, познайомитися з "сталкерами", з висловленням власної думки ""Чи безпечно це?". Дізнатися про екскурсії в зону відчуження.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

День пам'яті про Чорнобильську катастрофу

Номер слайду 2

З різницею в дві секунди відбулися два вибухи на четвертому реакторі Чорнобильської АЕС. Обвалилася частина будівель, почалася велика пожежа. Величезна кількість радіоактивних речовин було викинута в атмосферу.26 квітня 2024 року відзначаються 38-і роковини аварії на Чорнобильській АЕС, яка стала найбільшою в історії катастрофою в ядерній енергетиці.

Номер слайду 3

Як сталася аварія на ЧАЕС

Номер слайду 4

Щоб запобігти подібним аваріям у майбутньому, наприкінці 1986 року четвертий реактор накрили спеціальним "саркофагом" і Чорнобильську АЕС знову ввели в експлуатацію. У наступні роки через великі пожежі відключили інші три реактори. У 2019 році над станцією запустили новий "саркофаг", оскільки старий був уже непридатний.

Номер слайду 5

16 маловідомих фактів про Чорнобиль

Номер слайду 6

Чи знаєте ви хто такі сталкери?Поговоримо 

Номер слайду 7

Це учасники чи то руху, чи то цілої субкультури нелегального туризму до Чорнобильської Зони відчуження.  Як думаєте: Чи безпечно це

Номер слайду 8

Екскурсії в Чорнобильську зону та Прип’ять

Номер слайду 9

Сьогодні на зустрічі…Мене здивувало….. Мені Сподобалось……. Я дізнався/лась….. Мені не сподобалось……

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Використані джерела інформаціїhttps://glavcom.ua/news/den-pamjati-pro-chornobilsku-katastrofu-shcho-vazhlivo-pamjatati-pro-trahediju-922842.htmlhttps://www.ukrinform.ua/rubric-society/2720077-slidami-stalkeriv-do-cornobila.htmlhttps://www.youtube.com/watch?v=_d. NMg7 Y1 Y04

pptx
Додано
18 червня
Переглядів
32
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку