Презентація "День Європи"

Про матеріал

Подорож визначними місцями Європи

Європа – дивовижний континент з багатою історією. Століттями Європа була роз'єднана через постійні війни та протиріччя. Але вже більше 50 років 28 країн Європи об'єдналися на основі спільних людських і демократичних цінностей в Європейський Союз, співпрацюють одна з одною, живуть у єдності та дружбі для того, щоб зробити світ кращим – досягати стабільності, миру та процвітання.

Ми, українські діти – діти сучасної Європи, маємо бажання разом з європейськими країнами будувати своє майбутнє і майбутнє нашої рідної України!

Ми хочемо відкрити для себе Європу і пізнати європейський простір!

Що ти знаєш про Європейський Союз?

1. Як виглядає Прапор ЄС? Скільки на ньому зірок? (На прапорі ЄС – коло з 12 золотих зірок на блакитному тлі. Це є символом єдності та ідентичності народів Європи. Коло означає солідарність та гармонію, а зірки – абсолютну досконалість, і в ніякому разі не число держав – членів Євросоюзу)

2. Який музичний твір було затверджено як гімн Європейського Союзу? (У 1972 році «Ода до радості» – музика фіналу Дев'ятої симфонії Людвига ван Бетховена – стала офіційним гімном Ради Європи, а 1985 року глави держав та урядів Європейського Союзу затвердили «Оду до радості» як гімн цієї організації. Він призначений не для того, щоб замінити національні гімни держав–членів, а швидше відзначити їхні спільні цінності та їхню єдність і різноманіття. До речі саме так звучить і девіз Євросоюзу «Єдність у різноманітності»).

Україна – єдина держава не член ЄС, в якій на державному рівні відзначається День Європи (цей день святкують також у країнах-кандидатах - Македонії, Туреччині, Хорватії).

Дні Європи в України - це прекрасна можливість дізнатися найцікавіше про Європейський Союз та його відносини з Україною, познайомитися з культурою європейських країн, зустрітися з цікавими людьми, обговорити питання сьогодення та отримати по-справжньому незабутні враження.

День Європи є ще однією нагодою для українців нагадати іншим і підтвердити, що українці – європейська нація.

Французькі Альпи — французька частина гірського масиву Альпи, південно-західна частина Західних Альп. Найвища точка — гора Монблан (4810 м).

Замок Дракули в Трансільванії. Про графа Дракулу складено безліч легенд і оповідей, що охолоджують кров і вразливих осіб, що розбурхують уяву. Чи відповідають вони дійсності — залишається загадкою. Трансільванія вважається землею вампірів, а саме лігво — замок — оповито ореолом містики і таємниці.

Стоунхе́ндж, або Стоунгендж (англ. Stonehenge, від староанглійського Stan Hengues — «Висячі Камені») — мегаліт (кромлех), що складається з кількох кіл із велетенських (до 8,5 м висотою) каменівЗа місцевою легендою, гігантські блакитні камені мають цілющу силу, вони з'явилися на цій землі завдяки чарівнику Мерліну, чародію при дворі короля Артура, який переніс їх з Ірландії. Походження величезного П'яткового каменя пов'язане вже з іншою легендою. Говорять, одного разу диявол побачив серед каменів ченця, що ховається. Перш ніж нещасний встиг сховатися, диявол кинув в нього величезним валуном, який придавив йому п'яту.

Довгий час руїни Стоунхенджа асоціювалися з жрецьким культом стародавніх кельтів-друїдів, хоча фахівці цей зв'язок заперечують.

Казковий замок Нойшванштайн ( Neuschwanstein) Цей замок (вгорі на фото зліва) – унікальний. Він надихнув дизайнерів Палацу Сплячої краси в Діснейленді (вгорі на фото справа). Він також з'являється в заставках мультфільмів Діснея. Будівля була спроектована на замовлення божевільного короля Баварії Людвіга II Віттельсбаха. Це була ідеалізована копія середньовічного лицарського замку. Будівельні роботи ніколи не були завершені, але все ж таки це найкрасивіший “казковий” замок. Щорічно він відвідує більше мільйона туристів.

2. Замок Франкейнтейна (Burg Frankeinstein)

Замок розташований недалеко від села Бург Франкейнтейн, поблизу Дармштадта. Тут жив німецький алхімік і філософ Йоганн Конрад Діпле. Як випливає з легенди, алхімік намагався воскресити мертвих. Ця історія, мабудь і надихнула Мері Шеллі до написання роману “Франкенштейн”. Дехто вважає, що у ньому можна зіькнутися із паранормальними явищами.

3. Замок Хубертусбург у Вермсдорфі (wermsdorf)

Мисливський замок будівля у Вермсдорфі біля Ощад був побудований всього за три роки на прохання польського короля – Августа II Сильного. він був задуманий у стилі бароко, але після реконструкції набув стилю рококо. Губертусбург – один з найбільших мисливських замків в Європі та найбільший замок у Саксонії.

4.Замок Шверина

Його називають перлиною архітектури. Це один з найстаріших замків північної Німеччини. Він був побудований на острові Шверін. Сьогоднішній вигляд Шверин набув після перебудові, що відбулося в 1845-1857 роках. Існує легенда, пов'язана з історією казки Петерманнчен (Petermännchen). Імовірно, що підвали і склепи замку, були з'єднані мережею коридорів із замком Пітерсберг в Піннові. Дехто стверджує, що у підвалах замку до цих пір живе дух Петерманнчен і переслідує туристів.

5.Замок Гогенцоллерн (Hohenzollern

Цей вражаючий замок побудовано на висот 855 над рівнем моря в місті Хечінг, 50 км від Штутгарта. Його видно з відстані кількох десятків кілометрів. Побудова первісної споруди, на яку опирається теперішній замок, сягає одинадцятого століття, остаточну форму він набув у дев'ятнадцятому столітті. В даний час повністю відреставрований замок відвідує майже 300 тисяч туристів на рік, що робить його одним з найбільш популярних у Німеччині.

Пізанська вежа - частина ансамблю міського собору Собор Санта Марія Ассунта в Пізі. Вежа є дзвіницею собору і примикає до його північно-східного кута. Знаменитий соборний ансамбль в Пізі — шедевр середньовічної італійської архітектури. Вежа відома тим, що сильно нахилена.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 3
Оцінки та відгуки
  1. Панченко Ірина
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Неверова Валентина
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  3. Кириченко Елена
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
13 листопада 2018
Переглядів
14759
Оцінка розробки
5.0 (3 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку