Презентація "Deutchland"

Про матеріал
Презентація на тему "Deutchland" розроблена для учнів 5 -х класів з метою ознайомлення їх з географічним положенням Німеччини та особливостями вітання німецькою в різних землях Німеччини.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Deutschland Німеччина

Номер слайду 2

Де розмовляють німецькою? Сьогодні ми розпочнемо знайомство з новою для вас мовою – німецькою. Нею говорять дуже багато людей – близько 100 млн. Це більше ніж удвічі перевищує кількість людей, що живуть в Україні. А в яких країнах розмовляють німецькою? Хто з вас знає? Так, найбільше людей говорять цією мовою в Німеччині. А ще це мова Австрії. У частині Швейцарії, у невеличких країнах Люксембург та Ліхтенштейн також розмовляють німецькою.

Номер слайду 3

Карта Німеччини

Номер слайду 4

Німеччина складається з 16 федеральних земель

Номер слайду 5

Як вітаються німецькою

Номер слайду 6

Привітання німецькою

Номер слайду 7

В Баварії ви рідко почуєте привітання Guten Tag! В цьому регіоні люди вітають один одного GrьЯ Gott!, що означає Бог у поміч!, хоча це привітання не має релігійного відтінку. Привітання GrьЯ Gott! Використовують також австрійці. В Швейцарії ми почуємо таке привітання: Grьessich! На всій території Німеччини можна почути і скорочену форму привітання Guten Morgen - Morgen ! Guten Tag - Tag ! Молоді люди часто вітаються так: Tagchen! – доброго денька! Moin! – Привіт! Hallo! – Привіт! Hallцchen – привітикі! GrьЯ dich – вітаю тебе!

Номер слайду 8

ppt
Додано
26 грудня 2022
Переглядів
422
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку