Презентація "Дитячий травматизм"

Про матеріал

Дана презентація для вчителів початкової школи. Актуальна тема в школі травматизм, вчителі мають знати дані, цифри, а головне проводити заходи попередження травматизму. До уваги моє бачення

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Профілактика дитячого травматизму

Номер слайду 2

Травми є провідною причиною смерті дітей старше 3 років. При цьому від них гине або отримують серйозні пошкодження більше дітей, ніж від усіх захворювань разом узятих. Серед дітей різного віку, травматизм розподіляється нерівномірно, в більшій мірі вражаючи дітей молодшого шкільного віку.

Номер слайду 3

Дитячий травматизм є однією з актуальних проблем охорони здоров'я і МНС, займаючи значний (до 25%) питома вага в загальній захворюваності дітей.

Номер слайду 4

Школа з початкових класів повинна закласти учням основи знань про самозбереження, при цьому важливо поєднувати розвиток самостійності з вихованням відповідальності за безпечне поводження. У молодших класах ще можлива переорієнтація особистісних якостей дітей, оскільки майже завжди в основі їх небезпечних вчинків лежать занижені або деформовані уявлення про реальний рівень допустимого ризику в різних життєвих ситуаціях.

Номер слайду 5

Основні причини дитячого травматизму

Номер слайду 6

Травмування в залежності від місця отримання травми

Номер слайду 7

Мій план заходів щодо профілактики дитячого травматизму Провести бесіду з батьками. Навести дані статистики дитячого травматизму. Запропонувати батькам можливі безпечні заняття, розваги тощо вдома. В план виховних годин включити питання, які присвяченні здоров’ю та його збереженню. Розповісти дітям про можливість отримання травм вдома, в школі, на вулиці тощо. Ознайомити з наслідками, навести конкретні приклади з життя. На перервах зайняти учнів корисною справою, або грою, яка не є небезпечною для життя дітей. Забезпечити в класі вдале розташування предметів, аби зменшити ризик травматизму учнів. Обговорити питання з адміністрацією школи та на найнебезпечніших місцях в школі повісити «стоп-знаки», «знаки-уваги» та попередження. Перед початком будь-якої діяльності проводити інструктаж та повторювати правила ТБ.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Кріт Галина Василівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
24 липня 2018
Переглядів
8951
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку