Презентація "Дивовижні створіння. Черепахи"

Про матеріал
23 травня з 2000 року за ініціативи організації American Tortoise Rescue відзначається Всесвітній день черепахи
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ДИВОВИЖНІ СТВОРІННЯ

Номер слайду 2

Не тварина – дивина,Вкрита панцирем вона. Черепаху просять дітки:– Покатай нас трохи, тітко!

Номер слайду 3

23 травня з 2000 року за ініціативи організації American Tortoise Rescue відзначається Всесвітній день черепахи – тварини, яка символізує мудрість, багатство і довголіття. Головна мета цієї дати – привернути увагу до вимирання черепах через занадто близьке сусідство з людьми.

Номер слайду 4

Черепаха найдавніша рептилія на Землі. Перша відома науці черепаха з'явилися 220 мільйонів років тому. Розміри доісторичних черепах були величезні – діаметр панцира сягав 3,6 метрів.

Номер слайду 5

Сьогодні найбільша черепаха – шкіряста черепаха – розмір її панцира більше 2 метрів в діаметрі, а вага – 500-600 кг. Передні ласти, позбавлені кігтів, в розмаху сягають 5 м.

Номер слайду 6

Помилково існує думка, що черепахи дуже повільні тварини. Насправді це не зовсім так. Шкірясті черепахи здатні плавати зі швидкістю 35 км/год, але на суші вони повільніші і пересуваються зі швидкістю 15 км/ч.

Номер слайду 7

Швидкість пересування сухопутних черепах залежить від температури навколишнього середовища. Чим холодніше, тим повільніше черепаха буде повзти.

Номер слайду 8

Черепахи здатні голодувати тривалий час. Слонова черепаха може обходитися без їжі 18 місяців.

Номер слайду 9

Панцир черепахи складається з ороговілих щитків. На них щороку утворюються концентричні кільця. За ними, як у дерев, можна визначити вік черепахи.

Номер слайду 10

Черепахи поширені майже на всіх континентах, за винятком Антарктиди. Вони здатні вижити в будь-яких умовах, але для розмноження їм необхідна тепла вода.

Номер слайду 11

Черепахи є довгожителями, чимало представників цих рептилій доживають до 100 років, але є й такі, які перетинають рубіж в 250 років. Найстаріша черепаха у світі Джонатан відзначила свій 190-й день народження у 2022 році

Номер слайду 12

Сьогодні чимало черепах на межі вимирання. Їх винищують через вживання в кулінарії та народній медицині. Кожна третя черепаха помирає в результаті рибальського промислу. Інших видів цих рептилій виловлюють і продають .

Номер слайду 13

Біологи підрахували, що приблизно 61%, або 217 з 356 видів черепах на Землі знаходяться під загрозою вимирання або вже вимерли, і їх зникнення буде мати масштабні наслідки для екосистем, які вимагають додаткового вивчення.

Номер слайду 14

Черепаха приносять користь, знищуючи личинок комарів та хворих риб. Болотна черепаха – санітар водойм. При всій своїй спритності у воді їй вдається спіймати лише хвору або поранену рибу, що в цілому сприяє покращенню популяцій риб.

Номер слайду 15

Загалом черепахи впливають на «здоров'я» чималої кількості різних екосистем, в тому числі пустель, боліт, прісноводних і морських середовищ. Скорочення їх чисельності може мати негативні наслідки для інших видів, в тому числі й для людини.

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Крок 1 Що знадобиться для роботи: Шаблон. Аркуш білого паперу. Кольоровий папір. Ножиці. Клей. Фломастери/маркери/олівці.

Номер слайду 18

Крок 2. Окрім шаблону, для роботи слід підготувати смужки кольорового паперу. Всі смужки повинні бути однакової ширин й довжини. З кожного краю смужки слід загнути по 1 см паперу – цими частинками панцир черепашки буде кріпитися до паперу.

Номер слайду 19

Крок 3. Тепер слід приклеїти чотири смужки навхрест, як показано на фото. Панцир вийде різнокольоровим та об’ємним.

Номер слайду 20

Крок 4. Останній штрих – розмалювати мешканців моря, зафартбувати тло у вигляді бликитної морської води. Весела літня аплікація готова!

Номер слайду 21

ВСЬОГОНАЙКРАЩОГО !

pptx
Додано
22 травня
Переглядів
74
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку