Презентація для виховної роботи

Про матеріал
Виховна система класу передбачає формування інтелектуального, морального, комунікативного, естетичного і фізичного потенціалів учнів, який володіє цілісною системою знань про навколишній світ, практичними уміннями і навичками, засобами творчої діяльності, прийомами і методами самопізнання і саморозвитку, ціннісними ставленнями до себе, до соціуму, навколишньої дійсності. Постановка проблеми. На сучасному етапі розвитку освіти набула актуальності проблема здоров’язберігаючих умов в освітньому середовищі. Найбільша цінність суспільства – людина. Сучасна школа виховує людину майбутнього. Головне завдання - адаптувати дитину до суспільних негараздів, беззаконня, бездуховності. Необхідно створити такі умови, які допоможуть дитині осмислити власне життя, усвідомити цінність здоров’я, що є необхідною умовою для майбутнього вирішення щоденних життєвих задач та проблем. Не є новою думка , що ні краса, ні розум нічого не варті без здоров’я.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Виховна модель 5-В класу Здоров’язберігаючого напрямку “Квіти надії”Червона калина” Класний керівник Фомюк Л.С. ДОБРОСЛАВСЬКИЙ НВК “ЗОШ І-ІІІ ступенів-гімназія

Номер слайду 2

«Здоров’я – мудрих гонорар » П.Б.Беранже

Номер слайду 3

Збереження та зміцнення здоров’я учнів класу.     Мотивація на здоровий спосіб життя та підвищення культури здоров’я. Створення безпечного освітнього середовища.

Номер слайду 4

“В здоровому тілі – здоровий дух”

Номер слайду 5

- Формувати позитивну мотивацію щодо здорового способу життя, культури здоров’я - Здійснювати профілактичну роботу за негативними проявами. - Формувати теоретичні та практичні навички здорового способу життя учнів – - Формувати творчу особистість, здатну до саморозвитку, самоосвіти та самоактуалізації

Номер слайду 6

Відсутність збільшення хронічної патології в учнів за період навчання в школі. Розвиток в потребі духовного оздоровлення школярів. Виховання в дитині негативного ставлення до шкідливих звичок.  Формування в учнів здоров’язбережної компетентності. За результатами корекційно – оздоровчої роботи зниження рівня інфекційних захворювань(застуд, гострих респіраторних інфекцій). Необхідність дотримуватися здорового способу життя.

Номер слайду 7

- духовне, - соціальне, - психологічне, - інтелектуальне, - емоційне, - фізичне - особисте . Здоров’я  поняття багатопланове. Це не лише відсут ність хвороб, але й високий рівень пристосування, благо получчя, комфортне психологічне самопочуття, толерантні соціальні відносини.

Номер слайду 8

- Виховання особистості учня в контексті народної духовності; - Сприяння утвердженню принципів людської моралі, доброти, справедливості, милосердя; - Знання про традиції, спрямовані на збереження морального здоров’я; - Надання знань про істину, добро,красу як складові духовного здоров’я.

Номер слайду 9

Фізичний розвиток учнів (рухову активність, заняття фізкультурою,спортом), раціональне харчування; Сприяння розвитку інтересу учнів до загартування природними факторами.

Номер слайду 10

Спрямування особистості на здоровийспосіб життя (мотиви, потреби, звички,інтереси, самооцінка, ідеали, переконання,світогляд). Привчання учнів, вироблення навичок у проведенні психологічного тестування, виконання вправ психологічного характеру, уміння дати самооцінку своїм позитивним і негативним якостям, намітити шлях до самовдосконалення. Визначення темпераменту, задатків,здібностей, статевих та віковихособливостей і разом з учнями складаннярекомендацій індивідуального характеру.

Номер слайду 11

-формування емоційного здоров’я учнів, вміння керувати поведінкою в стресових ситуаціях, індивідуальні особливості емоційного здоров’я; -визначення значення емоцій в житті людини; -профілактика шкідливого впливу стресу на здоров’я.

Номер слайду 12

спонукання учнів та формування їх уявлень щодо вивчення механізмів запам’ятовування і зберігання ,відтворення інформації в інформацію, які можна нашій пам’яті розвивати, тренувати і зміцнювати; надання поняття про память як цінність, яку необхідно не тільки розвивати, але й зберігати.

Номер слайду 13

формування в учнів соціальних потреб і мотивів, потреб у професійному самовизначенні; надання знань основних функцій сім’ї щодо збереження і зміцнення здоров’я, способів запобігання вживанню алкогольних, наркотичних, тютюнових, токсичних речовин, зараження ВІЛ/СНІД і захворювання статевої системи; надання знань основних положень державного та міжнародного законодавства щодо збереження та зміцнення здоров’я; формування вмінь запобігати виникненнюшкідливих звичок, уміння приймати рішення унадзвичайних ситуаціях, уміння оперативно йадекватно реагувати на екстремальні ситуації,дотримуватись безпечної поведінки з метою профілактики СНІД і захворюванням статевоїсистеми.

Номер слайду 14

формування здорової особистості , свідомого громадянина України(взаємопорозуміння, взаємоповагу, , творче виховання , співробітництво); формування життєвої позиції людини,становлення її як особистості, як громадянина своєї держави.

Номер слайду 15

 учні повинні прагнути до укріплення свого здоров’я і розвитку фізичних якостей; учням потрібно привити навички негативного відношення до пагубних звичок; активна участь батьків у вихованні здорового способу життя у дітей. підвищується рівень самооцінки, самостійності; діти більш ініціативні в мовленнєвому спілкуванні, підвищується рівень міжособистісної компетентності; підвищується рівень пізнавальної активності, розвитку пізнавальних процесів;

Номер слайду 16

Години спілкування свята конкурси зустрічі

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Номер слайду 20

Номер слайду 21

Номер слайду 22

Номер слайду 23

Номер слайду 24

ppt
Додано
26 липня 2019
Переглядів
497
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку