Презентація до батьківських зборів "Першочергова потреба учня - знання"

Про матеріал
Презентація до батьківських зборів у 8 класі на тему "Першочергова потреба учня - знання"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Першочергова потреба учня - знання. Батьківські збори 8 клас

Номер слайду 2

На скільки ти уважний і кмітливий1. Професор лягає спати о двадцятій годині. Маленьку стрілку будильника направлена на дев’ять годин. Скільки спав професор?2. Чи є у календарі Марокко 24 серпня? 3. У вівчаря було 10 овець. Усі, крім дев’яти, здохли. Скільки залишилось? 4. Ви пілот літака від Парижа до Москви з посадкою в Берліні. Скільки років пілотові? 5. Кожний місяць закінчується 30 або 31 числа. В якому місяці є число 28? 6. Ви заходите до незнайомої кімнати, де є дві лампи — газова і гасова. Що ви засвітите спочатку? 7. Один потяг їде з Києва, другий — з Одеси назустріч йому. У першого потяга швидкість втричі більша, ніж у другого. Який із потягів буде далі від Києва, коли вони зустрінуться? 8. Батько й син потрапили в автокатастрофу. Батько по­мер, син — у лікарні. До палати заходить хірург і каже: «Це мій син». Чи може таке бути? 9. Па лицю треба розпиляти на 12 частин. Скільки буде розпилів? 10. На руках 10 пальців. Скільки пальців на 10 (десяти) руках? 11. Лікар призначає хворому три уколи через кожні півгодини. Протягом якого терміну буде зроблено всі уколи?

Номер слайду 3

Хто в першій чвертині життя. Знання не здобув,А в другій чвертині життя. Добра не здобув,А в третій чвертині життя. Хто чесним не був,Той скаже в четвертій: “Бодай би. Я в світі й не був”.

Номер слайду 4

Урок очима дитини1. Чи подобається вам школа, у якій ви вчитеся? Укажіть причину.2. На які уроки вам іти не хочеться? Укажіть докладно причину.3. На які уроки ви йдете із задоволенням? 4. Чи любите ви читати? Яку останню книгу прочитали (поза шкільною програмою)? 5. Що подобається на уроці більше:6. Чи подобається вам відповідати в дошки або з місця на питання вчителя? 7. Якби сьогодні дозволили вільне відвідування уроків, куди б ви вжили час, що вивільняється?8. Чи добре ви поводитеся на уроках? Оціните себе по 12 бальній системі.

Номер слайду 5

Навчання –важливіший спосіб тренування й розвитку уваги дітей. Покинут счастьем будет тот,Кого ребенком плохо воспитали. Побег зеленый выпрямить легко,Сухую ветвь один огонь исправит. Саади. Сім’я – перше джерело, з якого починається велика ріка почуттів і переконань. В. Сухомлинський

Номер слайду 6

Анкета «Ваше відношення до навчання»1) Чи легко вам учитися? а) так – 1; б) ні – ; в) не дуже – 11.2) Чи цікавий для вас процес навчання? а) так – 3; б) ні-1; в) вчуся без емоцій – 8.3) Якою була ваша успішність у молодших класах? а) високою – 4; б) середньою – 7; в) низькою- 1.4) Як змінився рівень вашої успішності у порівнянні з молодшими класами? а) не змінився – 3; б) підвищився – 3; в) знизився – 6.5) Чи допомагали вам батьки у молодших класах готувати домашні завдання­? А тепер? а) я завжди вчився самостійно – ; б) в молодших класах допомагали, тепер — ні – 7; в) інколи – 3; г) допомагали і допомагають – 2.6) Чи багато зусиль прикладаєте ви для навчання? а) так – 4; б) ні – 8;7) Як часто ви готуєте домашні завдання? а) систематично – 8; б) час від часу – 4; в) не готую – .8) Чи охоче ви виконуєте домашні завдання? Якби було введено вільне виконання домашніх завдань, чи виконували б ви їх? а) так – 3; б) неохоче, з обов’язку – 6; в) ні; може, інколи – 3.9) Що, по-вашому, є причиною небажання окремих учнів учитися? а) зависокі вимоги – 3; б) поява інших інтересів – 5; в) неусвідомлення мети – 2; г) особа вчителя – 4;г) звичайне лінивство – 11.10) Чи пов’язуєте ви мрію про своє майбутнє з рівнем освіченості? а) так – 4; б) ні – 2; в) не задумувався над цим – 6.11) Чи відчуваєте ви потребу в допомозі? а) так – 6; б) ні – 6.12) Чи любите ви читати книги? а) так – 4; б) ні – 8.13) Чи мрієте ви прославитись завдяки своєму розуму? а) так – 1; б) це нереально – 4; в) ніколи про це не думав – 5; г) ні – 2.

Номер слайду 7

Про значення домашнього завдання в навчальній діяльностіЗаняття в школі може лише надати обмеженому розуму й ніби вдовбати в нього правила, добуті чужим розумінням. Але здатність правильно користуватися ними розів’є виключно домашня самостійна праця.І. Кант. Щенок, воспитанный пинком,Не будет преданным щенком. Ты после грубого пинка. Попробуй позови щенка,Где раздают щенкам пинки,Там воспитатели – пеньки. С. Михалков.

Номер слайду 8

Вплив родинної атмосфери на успішність учнів1. Чи знаєте Ви, від чого залежить психологічний настрій дитини на весь день? а) Так б) Ні2. Яке запитання Ви ставите дитині, коли вона повертається зі школи? а) Які оцінки ти сьогодні отримав? б) Що було цікавого в школі? в) Чи не накоїв ти сьогодні що-небудь? 3. Що Ви знаєте про те, як слід реагувати на успіхи та невдачі дитини, у школі? а) Знаю багато, бо багато читав про це б) Я мало читав про це в) Нічого не знаю.4. Чи знаєте Ви, що створює в родині атмосферу неспокою, що є перевантаженням для нервової системи дитини? а) Так, знаю б) Знаю, проте хотілося б дізнатись більше в) Не знаю нічого5. Чи потрібна Вам порада щодо здійснення контролю за роботою дитини вдома і щодо надання їй розумної допомоги? а) Так, необхідна б) Ні 6. Чи вважаєте Ви, що підвищені і агресивні інтонації є невід’ємною частиною виховного процесу в родині? а) Так, це єдиний спосіб впливу на дитинуб) Так, але я обминаю цього в) Ні, це не припустимо

Номер слайду 9

pptx
Додано
3 березня 2020
Переглядів
750
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку