Презентація"До Дня матері"

Про матеріал
Матеріал до Дня матері. У 2020році День матері 10 травня. Матеріал для дистанційного виховання.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Історія Дня матері День матері уперше почали відзначати після Першої світової у Швеції, Норвегії, Данії, Німеччині та Чехословаччині. До цього Британія святкувала так звану «материнську неділю» – у четверту неділю Великого посту. Читайте також Коли День матері 2020: як вітати і якого числа відзначати Ідею віддати жінкам одну з неділь у році озвучували у США ще наприкінці 1800-х років, але тоді підтримки вона не отримала. Офіційно вітати всіх мам на планеті почали тільки на початку 20 століття завдяки сприянню окремих американських активісток.

Номер слайду 3

День матері в Україні День матері в Україні уперше відзначили у радянському Львові – у 1929 році. Відтоді українки поширили цю традицію на землі Тернопільської області і Східної Галичини. Невдовзі СРСР заборонив відзначення цього свята, а вже з 1990 року завдяки зусиллям громадських організацій Свято матері повернулося до України. Офіційно День матері святкують в Україні з підписанням президентом відповідного указу від 10 травня 1999 року.

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Матуся, хай здійсняться задуми й мрії,Та ранок дарує усмішку щодня,Я хочу, щоб ти була завжди красива. Та щастям зігріта, мамуля моя. З Днем матері, люба, тебе я вітаю. Та щиро подякую, мамо, за все,За ніжність, турботу, кохання безкрає,За серце велике твоє золоте!

Номер слайду 7

БАБУСІЛюба бабусю, тебе я вітаю,Радості, щастя, здоров'я бажаю!Хай тобі сонечко світить яскраво,Квіти буяють і стеляться трави. Бажаю тобі я сто років прожити,Нехай тебе люблять онуки і діти. Нехай тебе старість не квапить, минаєІ серце твоє хай нещастя не крає. Живи ти ще довго на світі оцім —На радість онукам і дітям своїм. 

Номер слайду 8

pptx
Додано
8 травня 2020
Переглядів
823
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку