Презентація до Дня Української Державності

Про матеріал
Презентація ознайомлює учнів з державним святом, поширює знання дітей про Україну та її минуле, виховує любов до Батьківщини, почуття поваги та вдячності нашим захисникам.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

28 липня. День Української ДержавностіХарківська гімназія 144 Макарова О. Д.

Номер слайду 2

28 липня 2022 року українці вперше відзначатимуть нове державне свято - День Української Державності. Це свято співпало з історичною для українців датою - Днем хрещення Київської Русі-України, а також днем пам´яті святого князя Володимира Великого.

Номер слайду 3

День Української Державності буде утверджувати зв’язок українців, які живуть тепер, з багатьма поколіннями нашого народу. Понад тисячу років державотворчому досвіду українців, нашій культурі, нашій самобутності, українському характеру. Володимир Зеленський

Номер слайду 4

Держава — це політична форма організації правління, що характеризується суверенною владою, політичним та публічним характером, реалізацією своїх повноважень на певній території через систему спеціально створених органів та організацій, за допомогою яких здійснюється політичне, економічне та ідеологічне управління

Номер слайду 5

Украї́на або Вкраї́на вперше згадується в Київському літописі під 1187 роком, у зв´язку зі смертю переяславського князя Володимира Глібовича. З ХІХ століття назва території обабіч Дніпра, між Доном і Сяном, та Прип´яттю і Чорним морем, заселена переважно українцями.

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Украї́на — держава, розташована у Східній Європі. Межує з Румунією і Молдовою на південному заході, з Угорщиною, Словаччиною та Польщею на заході, з Білоруссю на півночі та з Росією на сході й північному сході. 

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Державні символи України

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Номер слайду 20

Київ

Номер слайду 21

Харків

Номер слайду 22

Львів

Номер слайду 23

Одеса

Номер слайду 24

Донецьк

Номер слайду 25

Головною цінністю для держави є людина, її права і свободи. Держава створена для зручності людей, а не навпаки. Все, що слугує інтересам людини, слугує інтересам держави. Держава створена, щоб служити інтересам своїх громадян. Сильна держава - це забезпечені та самодостатні люди. 

Номер слайду 26

Діти, ви – майбутнє України! Саме ви в своїх руках тримаєтеключі від нашого майбутнього!

Номер слайду 27

Воїни світла, воїни добра відстоюють нашу державу у запеклій боротьбі. Низький Вам уклін!

Номер слайду 28

pptx
Додано
27 липня 2022
Переглядів
3223
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку