Презентація до уроку з курсу «Основи споживчих знань» у 7 класі

Про матеріал

Презентація до уроку з курсу «Основи споживчих знань» у 7 класі на тему "Електроннігрошійпластиковікартки. Принципи їх дії та переваги, які вони надають."

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Електронні гроші йпластикові картки. Принципи їх дії та переваги, які вони надають.

Номер слайду 2

Мета уроку: ознайомитися зі змістом понятть «банк», «електронні гроші», «пластикова картка»; навчитися визначати функції банку та послуги, які він надає;навчитися визначати принципи дії та переваги електронних грошей і пластикових карток;розвивати в учнів логічне мислення, навички порівняння, інтуіцію;розвивати вміння працювати у групах, формулювати та відстоювати власну думку;виховувати економічну культуру споживача.

Номер слайду 3

символічні гроші, їх вартість в якості грошей більша за вартість нікелю або міді, із яких вони виготовлені.гроші, що не мають самостійної вартості, або ця вартість не співрозмірна з номіналом. Вони випускаються державою для покриття своїх (бюджетних) витрат і наділяються нею примусовим курсом, визнаються законним платіжним засобом на всій території.відображають і контролюють стан і рух коштів власника грошей, який передав їх у банк.гроші, створені міжнародними організаціями для здійснення розрахунків між країнами. До них належать: СДР - "спеціальні права запозичення" та ЕКЮ - міжнародна розрахункова одиниця, створена Європейським фондом валютного співробітництва.

Номер слайду 4

Вправа 1. "Сучасні гроші"

Номер слайду 5

Вправа 2. "Види грошей"

Номер слайду 6

Банк - це фінансово-кредитна установа, головною функцією якої є фінансові послуги громадянам та організаціям. Послуги Приватбанку: Приватбанк Послуги, які надає банк:приймання вкладів (депозитів) від юридичних і фізичних осібвідкриття та ведення поточних рахунків клієнтіврозміщення залучених коштів від свого імені, на власних умовах та на власний ризикорганізацію купівлі та продажу цінних паперів за дорученням клієнтівздійснення операцій на ринку цінних паперів від свого іменіпослуги з відповідального зберігання на надання в оренду сейфів для зберігання цінностей та документіввипуск, купівлю, продаж і обслуговування чеків, векселів та інших оборотних платіжних інструментіввипуск банківських платіжних карток і здійснення операцій з використанням цих карток

Номер слайду 7

Складові банкомату: 1. щілина користувацького принтеращілина пристрою для зчитування платіжних карток3. щілина пристрою для видавання грошей4. користувацька клавіатура5. функціональна клавіатура6. монітор7. вікно для камери

Номер слайду 8

Електронні грошіЕлектронні (цифрові) гроші – це платіжний засіб, що існує тільки в електронному вигляді, тобто у вигляді інформації, що міститься у спеціальних базах даних. Електронні гроші зберігаються в електронних гаманцях користувачів відповідної платіжної системи. Електронні (цифрові) гроші тісно прив’язані до звичного паперового еквівалента. Платіжні системи, що діють на території України

Номер слайду 9

купувати будь-які товари в інтернет-магазинах;оплачувати стільниковий і телефонний зв'язок, інтернет, кабельне телебачення, штрафи, податки, комунальні та охоронні послуги;платити за кредитними банківськими рахунками;дати або брати кредит електронними засобами;обмінювати одну валюту на іншу. За допомогою електронних грошей можна:

Номер слайду 10

Пластикові платіжні картки. Пластикові картки — це універсальний платіжний засіб, що дозволяє мати доступ до грошей у будь-якій торговельній організації, рахунку у банківській установі, навіть у інших країнах світу.!Увага!Станом на 01.11.2015 р. в Україні нараховується 44 753 083 платіжних картки

Номер слайду 11

ЗАГАЛЬНІ РЕКОМЕНДАЦІЇНіколи не розголошуйте ПІН-код стороннім особам, у тому числі родичам, знайомим, працівникам банку, касирам та особам, які намагаються допомогти вам під час використання платіжної картки. ПІН-код необхідно запам'ятати та/або зберігати окремо від платіжної картки в недоступному для сторонніх осіб, у тому числі родичів, місці. Ніколи не передавайте платіжну картку для використання іншими особами, у тому числі родичами. Не розголошуйте та не повідомляйте персональні дані або інформацію про платіжну картку (у тому числі ПІН-код та CVV2-код) на вимогу будь-яких сторонніх осіб, у тому числі й працівників банку.

Номер слайду 12

Під час отримання платіжної картки поставте підпис на її зворотному боці в місці, яке призначено для підпису держателя платіжної картки. Це зменшить ризик використання платіжної картки без вашої згоди в разі її втрати. Будьте уважні до умов зберігання та використання платіжної картки. Не піддавайте платіжну картку механічним, температурним та електромагнітним діям, а також уникайте потрапляння на неї вологи. Телефон банку-емітента, який видав платіжну картку, зазначено на зворотному боці платіжної картки. Також потрібно завжди мати при собі контактні телефони банку-емітента, номер платіжної картки на інших носіях інформації: у записнику, мобільному телефоні тощо, але не разом із записом про ПІН-код.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Демченко Оксана Вікторівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
26 березня 2018
Переглядів
1693
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку