Презентація до виховної години " День закоханих"

Про матеріал

Презентація до виховної години " День закоханих"для учнів. В кожній школі проходять заходи до ДНЯ СВЯТОГО ВАЛЕНТИНА .В даній презентації зібраний матеріал святкування Дня Святого ВАЛЕНТИНА в різних країнах. Закінчується свято солодким столом і подарунками, які дарують хлопчики дівчатках.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

День Святого Валентина .

Номер слайду 2

День Святого Валентина (Валентинів день, День Закоханих) — щорічне свято, яке припадає на 14 лютого.

Номер слайду 3

Романтична легенда про Святого Валентина. Християнського проповідника Валентина посадили в римську в'язницю за віру й невдовзі засудили до страти. Сидячи під вартою, Валентин закохався у сліпу дівчину, дочку в'язничного наглядача. Користуючись своїми медичними знаннями, він зцілив її від сліпоти. За іншою версією, сліпа дочка тюремника сама закохалася у Валентина. Той як священик, що дав обітницю безшлюбності, не міг відповісти на її почуття, але в ніч перед стратою (ніч проти 14 лютого) надіслав їй зворушливого листа, який підписав «Твій Валентин». У пам'ять про це тепер у День Святого Валентина заведено дарувати одне одному «валентинки» — вітальні листівки в вигляді сердечок, з добрими побажаннями, словами кохання, пропозиціями руки та серця чи просто жартами, які не підписують, і той, хто отримує, повинен сам здогадатися, від кого вони. Також у цей день дарують коханим квіти (найчастіше троянди — символи кохання), цукерки-сердечка, інші сувеніри у вигляді сердечок, купідончиків, пташок, що цілуються.

Номер слайду 4

Як святкують день святого Валентина в Англії та Шотландії ?Валентинів день в Англії та Шотландії в старовину супроводжувався таким звичаєм. Молоді люди клали до урни відповідну їхньому числу кількість квитків, з позначеними на них іменами молодих дівчат; потім кожен виймав один такий квиток. Дівчина, ім'я котрої діставалось таким чином молодій людині, ставала на наступний рік його «Валентиною», а він — її «Валентином». Це передбачало на цілий рік відносини між молодими людьми, подібні до тих, що, за описом середньовічних романів, були між лицарем та його «дамою серця» (скрізь супроводжував її, складав їй сонети, грав на лютні тощо). Про цей звичай згадує у своїй знаменитій пісні шекспірівська Офелія. Ймовірно, він є ще дохристиянського походження. Ще донині Валентинів день в Шотландії та Англії дає молоді привід для різноманітних жартів та розваг. Наприклад, в Англії існувало повір'я, за яким перший мужчина, що його зустрічала дівчина 14 лютого, повинен був стати її Валентином — хоче вона цього чи ні. Але дівчата знайшли вихід із ситуації: цього дня вони гуляли з зав'язаними очима.

Номер слайду 5

Як святкують день святого Валентина в Індії ?Італійці у День Святого Валентина вважають своїм обов'язком дарувати коханим солодощі. В Італії цей день так і називають — «солодкий»

Номер слайду 6

Як святкують день святого Валентина в Польщі ?Поляки цього дня відвідують Познань. Там, за повір'ям, лежать мощі Святого Валентина, а над головним престолом висить його чудодійна ікона. Поляки вірять, що проща до неї допомагає в любовних справах.

Номер слайду 7

Як святкують день святого Валентину в Франції ?Французи перші ввели «валентинки» — любовні послання у вигляді вірша (створення першої валентинки приписується Шарлю, герцоґу Орлеанському, який, сидячи 1415 року в одиночній камері в'язниці, боровся з нудьгою писанням любовних послань власній дружині). Втім, найбільшого розквіту валентинки досягли у XVIII столітті.

Номер слайду 8

Як святкують день святого Валентину в Німеччині ?Німці вважають Валентина покровителем психічно хворих, прикрашають в цей день всі лікарні червоними стрічками, а в каплицях проводять спеціальне Богослужіння.

Номер слайду 9

Як святкують день святого Валентина в Японії ?В Японії на День св. Валентина жінки і дівчата дарують чоловікам і хлопцям солодощі, переважно шоколад. Хоча це «свято закожаних» подарунки отримують не лише коханці, але й начальники чоловічої статі відпідлеглих статі жіночої. Загалом, святкування не відрізняється від аналогічних у Європі чи Америці. День св. Валентина особливо поширений серед молоді. Літнє покоління сприймає його як чудернацьку примху «погано вихованого дітей та онуків» або як шкідливий імпортований звичай Західної цивілзації.

Номер слайду 10

День святого Валентина в УкраїніВ Україні День святого Валентина відзначається надто по-різному. Це свято в Європі почали святкувати ще кілька століть тому, в Україну він прийшов зовсім недавно і став популярним у 90-х роках. Святий Валентин вважається символом всіх закоханих, тому це свято дуже красивий і романтичний. Він створений для тих, хто любить, і тих, хто тільки готується пізнати це прекрасне почуття. В цей день у всіх містах України, крім «валентинок», прийнято дарувати квіти, особливо червоного кольору, так як це колір символізує любов і пристрасть. Також можна дарувати своїм обраним різні солодощі, що цілуються голубів і купідончиків. Саме в це свято, можна не боячись зізнатися у своїх найпотаємніших любовних почуттях.

Номер слайду 11

Дуже гарною традицією в цей день стало робити пропозицію руки і серця. Існує також повір'я, яке говорить, що всім, хто заручився у цей день, має бути довга і щасливе подружнє життя. Що стосується статистики, то охочих в цей день поєднати своє життя шлюбними узами збільшується втричі в порівнянні з іншими днями.

Номер слайду 12

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 3
Оцінки та відгуки
  1. Назаренко Ирина
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Чоп Наталія Миколаївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  3. мороз людмила
    Дуже дякую за презентацію! Це гарна допомога класному керівнику.
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
24 січня 2018
Переглядів
12489
Оцінка розробки
5.0 (3 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку