Презентація до виховного заходу "Чи знаємо ми Європу?"

Про матеріал

В даній презентації представлена інформація до святкування Дня Європи.Вона дозволяє учням 10 класу як ознайомитись з новими даними про Європенйський Союз,так і закріпити свої знання з географії та історії Європи.

Може бути використана як частина уроку,так і як виховний захід.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Міністерство освіти і науки України. Вільногірська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №4 Вільногірської міської ради. Чи знаємо ми Європу?вікторина для учнів 10 класупідготовлена та проведенавчителем географіїІлларіоновим М. Ю. Вільногірськ-2018

Номер слайду 2

Мета: ознайомити учнів з країнами Європи,розширити їх знання про європейські країни, сформувати розуміння єдиного Європейського простору (економічного, географічного, культурного, політичного) та ролі в ньому України.

Номер слайду 3

День Європи — свято, що відзначається в країнах Європейського Союзу 9 травня, а також офіційно в Україні щорічно у третю суботу травня з 2003 р. День Європи, разом з єдиною валютою (євро), прапором і гімном, є символом ЄС як політичної сили.

Номер слайду 4

Прапор Євросоюзу

Номер слайду 5

Рік. Країна. Загальнакількістьчленів1957 Бельгія Італія  Люксембург  Нідерланди  Франція  ФРН61973 Велика Британія  Данія  Ірландія91981 Греція101985 Ґренландія (автономна територія Данії) вийшла з союзу101986 Іспанія  Португалія121990 НДР (Об'єдналась із ФРН, надалі як єдина Німеччина)121995 Австрія  Фінляндія  Швеція152004 Естонія  Кіпр  Латвія  Литва  Мальта  Польща  Словаччина  Словенія  Угорщина  Чехія252007 Болгарія  Румунія272013 Хорватія28 Загальні відомості про країни Євросоюзу

Номер слайду 6

Номер слайду 7

І тур“Розминка”назвіть столицю країни,що зображена на фото.

Номер слайду 8

Італія

Номер слайду 9

Німеччина

Номер слайду 10

Франція

Номер слайду 11

Данія

Номер слайду 12

Австрія

Номер слайду 13

Бельгія

Номер слайду 14

Іспанія

Номер слайду 15

ІІ тур“Асоціації”Які асоціації виникають у вас,коли ми згадуємо ці країни?

Номер слайду 16

Німеччина. Франція.Іспанія. Австрія.Італія. Кіпр. Нідерланди. Мальта. Греція. Хорватія.

Номер слайду 17

ІІІ тур“Запитання-відповідь”

Номер слайду 18

1. Яка найбільш типова страва італійської кухні? 2. Що у Венеції заміняє вулиці? 3. Про якого лицяря-невдаху розповів іспаньський письменник Сервантес? 4. На цій горі, що знаходиться в Греції, за легендою жили давньогрецькі боги? 5. Столицею якої держави є Рим? 6. Як звали кота, що вмів зникати по частинах, у відомій казці «Аліса в країні чудес» англійського письменника Льюіса Керола? 7. Це найвідоміший годинник Лондона? 8. Країна, де відбувалися дії трагедії Шекспіра «Гамлет»?9. Цей голівудський актор та губернатор штату Каліфорнія родом із Австрії.10. Якого древньогрецького героя прославили 12 подвигів? 11. Що традиційно викидають з вікон на новий рік в Італії? 12. Над якою берлінською будівлею у травні 1945 року підняли прапор перемоги?

Номер слайду 19

13. Найвідоміший датський казкар? 14. Яка найвідоміша та найвища споруда Парижу? 15. Як прізвище англійця, що відкрив Австралію? 16. Як називається найбільший французький музей ?17. Що довгі роки поділяло Берлін на дві частини? 18. Яка шведська письменниця написала вигадала Карлсона? 19. Ця невелика країна повністю знаходиться на території Риму. 20. Хто з князів віддав у дружини французькому королеві свою доньку Анну? Цього князя ще називають тестам всієї Європи. 21. Залишки цього амфітеатру можна побачити в Римі.22. Друга світова війна почалася з нападу Німеччини на цю країну.23. Найвища точка Європи.24. Місто Лондон знаходиться на цьому острові.

Номер слайду 20

Ми повинні зрозуміти, що Європа є історично сталим регіоном світу. На такій маленькій території розташовано 44 держави, економіка і культура яких тісно переплітаються між собою. І тому Українська держава, маючи великий природний, економічний, культурний, інтелектуальний потенціал, спроможна посісти належне місце серед народів Європи і світу.

Номер слайду 21

Ми — європейці настільки, наскільки ми — українці; і лише відчувши себе справжнім українцем, можна збудувати свій український дім за європейськими стандартами.

Номер слайду 22

Дякуємо за активну участь !!!Дякуємо за увагу !!!

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Прус Оксана
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
11 грудня 2018
Переглядів
2265
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку