Презентація до заняття з елементами тренінгу "Знай свої права"

Про матеріал
Презентація "Законодавство про права дитини" є доповненням до заняння з елементами тренінгу "Знай свої права" для учнів 5-7 класів.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Підготувала класний керівник 7 класу Котик Марія Михайлівна «Знай свої права!»

Номер слайду 2

Я маю право жити на землі, Творити, дихати, учитись, Примножувать багатства всі її, Своєю Україною гордитись.

Номер слайду 3

Вправа «Знайомство» «У мене в сім’ї я маю право на…»

Номер слайду 4

Вправа «Правила» «Для чого людині правила?»

Номер слайду 5

«Острів очікувань». Вправа «Очікування»

Номер слайду 6

Права дитини в Україні. Що, на вашу думку, означає слово «право», «права»? Чи можна сказати, що кожна людина має права? Чи потрібно підтримувати права людини і громадянина державою?

Номер слайду 7

«Законодавство про права дитини»

Номер слайду 8

Загальна декларація прав людини Загальна декларація прав людини була прийнята Генеральною Асамблеєю ООН 10 грудня 1948 з - 40 голосами «за». голосів «проти» не було,

Номер слайду 9

                        4 грудня 1950 року на Пленарному засіданні Генеральної Асамблеї ООН постановили відзначати 10 грудня – Всесвітнім днем прав людини

Номер слайду 10

Це документ, у якому держави пообіцяли одна одній забезпечити громадянські права й свободи, рівність усіх перед законом, особисту недоторканість, свободу совісті та віросповідання.

Номер слайду 11

Конвенція ООН про права дитини прийнята Генеральною Асамблеєю ООН 20 листопада 1989 року. Ратифіковано 191 країною світу. Конвенція ООН про права дитини набула чинності в Україні з 27 вересня 1991 року і з цього часу є частиною національного законодавства.

Номер слайду 12

Дитина має право на піклування і турботу на освіту; на медичну допомогу - на розваги; - на ім'я та громадянство; на індивідуальність; - на власні погляди.

Номер слайду 13

Гарантує: Ст. 28. Кожен має право на повагу до його гідності… Ст.29. Кожен має право на свободу та особисту недоторканість… Ст. 30. Кожному гарантується недоторканість житла… Ст. 34. Кожному гарантується право на свободу думки і слова, на вільне вираження своїх поглядів і переконань… Ст.35. Кожен має право на свободу світогляду і віросповідання… Ст.45. Кожен, хто працює, має право на відпочинок… Ст. 46. Громадяни мають право на відпочинок… Ст. 47. Кожен має право на житло… Ст. 53. Кожен має право на освіту… Основний Закон нашої держави - Конституція України 28 червня 1996 року

Номер слайду 14

Я маю право жити на Землі, Творити, дихати, учитись, Примножувать багатства всі її, Своєю Україною гордитись. Я маю право Україну восхвалять, Боротися за неї і за честь стоять, Безкрайнії поля її любити І щовесни журавликів із вирію зустріти. Я маю право на веселку і весну, На щедру осінь і на тепле літо, На зиму, так безмежно чарівну, І на поля зі стиглим житом. На золотаве сонце в небесах, Що щедро Україну зігріває На соловейка спів в гаях І на любов батьків, безмежну і безкраю. Не меркнуть зорі, Йдуть у небуття, Бо мають право вік світити. Я ж маю право на життя, Я гідно мушу жити.

Номер слайду 15

Стаття 15 Кожна людина має право на громадянство. Вправа «Підбери пару »

Номер слайду 16

«Правовий лабіринт» обговоріть ситуацію та дайте правильну відповідь на запитання.

Номер слайду 17

«Кольоровий калейдоскоп »

Номер слайду 18

«Дерево знань».

Номер слайду 19

«Галявина надій»

Номер слайду 20

Раз, два, три, чотири, Ми права сьогодні вчили. Їх бажєм знати всі – Пригодяться нам в житті !

Номер слайду 21

Ваші знання найцінніший скарб Знайте права і тоді захистите себе Ваші права захищені державою

ppt
Додано
18 листопада 2019
Переглядів
1357
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку