Презентація "Електризація тіл"

Про матеріал
Презентація "Електризація тіл" була зроблена як експериментальне дослідження електризаціі в домашніх умовах.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Експерементальне дослідженняз фізики“Електризація тіл”Виконала учениця 8-Б класу. Зубок Валерія

Номер слайду 2

Дослідження”електрика в житті людини”Тема. Взаємодія заряджених тіл. Мета: дослідити взаємодію заряджених тіл. Обладнання: пластмасова лінійка, клаптик вовняної тканини, поліетиленовий пакет, станіолева смужка від цукерки, пластилін, ножиці.

Номер слайду 3

Процес ЕлектризаціїЕлектризація – це процес, у результаті якого тіла набувають властивість притягувати інші тіла. Електричний заряд. Тіла, що мають заряди одного знака, відштовхуються; тіла, що мають протилежні заряди, - притягуються. Позитивний Негативний Можна отримати на бурштині або ебонітовій паличці, потертих об вовну. Можна отримати на паличці зі скла, потертій об шовк або папір

Номер слайду 4

Дослід. Етап 1 Виліпити з пластиліну кульку, настромити її на олівець. З поліетиленового пакета вирізати смужки(будь-якого розміру), наклеїти їх на станіолеву обгортку і закріпити на пластилині.

Номер слайду 5

Етап 2 Наелектризуйте лінійку тертям об вовну і проведіть наелектризованою лінійкою по станіолевій смужці. Дослід вийде, якщо «волосся» стане дибки.

Номер слайду 6

Висновок. Сьогодні ми спостерегали явище електризації. Перед дослідом всі тіла були нейтральні, але після їх контакту вони стали зарядженими. Таким чином, коли ми піднесли заряджену лінійку до смужки вона, як і «волосся», зарядилися. Після чого поліетиленові смужки стали дибки.

Номер слайду 7

Дякую за увагу!

pptx
До підручника
Фізика 8 клас (Бар’яхтар В. Г., Божинова Ф. Я., Довгий С. О., Кі-рюхіна О.О. (за ред. Бар’яхтар В. Г., Довгого С.О.))
До уроку
§ 21. Механізм електризації. Електроскоп
Додано
10 квітня 2020
Переглядів
2397
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку