Презентація "Електронна пошта"

Про матеріал

Принципи функціонування елекронної пошти;

Організацію електронного листування з використанням веб-інтерфейсу та поштового клієнта;
Правила етикету електронного листування та інтерактивного спілкування.


Зміст слайдів
Номер слайду 1

Електронна пошта Попіль Оксана Сергіївна учитель інформатики Ліщинівської загальноосвітньої школи І –ІІІ ступенів

Номер слайду 2

У цій презентації ви дізнєтесь про: Принципи функціонування елекронної пошти; Організацію електронного листування з використанням веб-інтерфейсу та поштового клієнта; Правила етикету електронного листування та інтерактивного спілкування.

Номер слайду 3

Електронна пошта Електронна пошта або e-mail - це служба Інтернету, призначена для пересилання комп'ютерними мережами повідомлень (електронних листів) від деякого користувача одному чи групі адресатів. Кожна електронна скринька має свою унікальну адресу. Вона складається з імені користувача (під яким він зареєстрований на сервері електронної пошти та доменного імені сервера), розділений символом @. (example@mail.ru) Протоколи передачі електронної пошти  IMAP POP3 SMTP UUCP

Номер слайду 4

Структура та властивості листа Поля: Від – адреса відправника; Кому – адреса одержувача (їх може бути декілька); Копія – інші одержувачі листа, дані яких будуть відомі іншим адресатам; Прихована копія – інші одержувачі, дані яких не будуть відомі іншим адресатам; Тема – короткий опис повідомлення; Приєднати – файли, прикріплені до листа. Тіло листа містить безпосередньо текст повідомлення.

Номер слайду 5

Властивості: Кодування – визначає таблицю кодів, яка використовується під час написання листа Важливість – характеризує зміст листа. Встановлює відправник. Може бути висока, звичайна, низька Прочитаний – визначає чи був лист відкритий одержувачем Наявність вкладення – визначає чи має лист прикріпленні файли.

Номер слайду 6

Етикет електронного спілкування починайте текст листа з привітання, завершуйте підписом;                             якщо звертаєтеся до людини, з якою ви не знайомі, називайте себе; вживайте слова «будь ласка», якщо звертаєтеся до кого-небудь з проханням; подякуйте, якщо хтось допомагає вам; слідкуйте за тоном вашого листа, уникайте фраз, що можуть стати причиною конфлікту на релігійній, расовій, політичній чи іншій основі; не надсилайте в листах неперевірені дані без посилання на їхнє джерело; Не допускайте граматичних помилок, використовуйте  засоби перевірки орфографії, надані поштовою службою. зазначайте тему свого листа, користувач орієнтується саме на тему, коли переглядає пошту та обирає листи для отримання із сервера;

Номер слайду 7

не пишіть увесь текст листа великими літерами - його важко читати не зловживайте позначкою високої важливості; не надсилайте в листах оголошень і реклами, якщо вони не є предметом обговорення; включайте до повідомлення цитати з листа, на який відповідаєте якщо ви посилаєтеся на деякі слова співрозмовника; не додавайте без потреби прикріплення до листа, За можливості стискайте файли, що прикріплюються. використовуючи програми-архіватори. Повідомляйте адресата, як: файли додаєте до листа, оскільки часто через прикріплені файли розповсюджуються віруси. Для передавання емоцій в Інтернеті використовуйте смайлики (англ. smile - усмішка)

Номер слайду 8

Правила безпеки під час користування електронною поштою ніколи не відкривайте прикріплені файли, отримані в листах від невідомих осіб. У них можуть бути шкідливі програми. Такі листи рекомендується видаляти; ставтеся критично до вмісту отриманих електронних листів, не все, що в них наведено, є правдою; не відповідайте на листи, що приходять від невідомих осіб. Відпові­даючи на ці листи, ви підтверджуєте існування адреси, що дає змогу надсилати і надалі листи зі спамом; не наводьте в листах приватні дані про себе та свою родину, якщо особисто не знайомі з адресатом; не погоджуйтеся на особисту зустріч з особами, знайомими вам тільки за електронним листуванням, - вони можуть виявитися не тими, за кого себе видавали; не повідомляйте пароль від скриньки стороннім особам, щоб ваша кореспонденція не потрапила до чужих рук та щоб ніхто не міг відправити листа вашим кореспондентам від вашого імені.

Номер слайду 9

Сайти веб-пошти

ppt
Додано
26 листопада 2018
Переглядів
1140
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку