Презентація: "ФОРМУВАННЯ В УЧНІВ ПОЧАТКОВИХ КЛАСІВ ЦІННІСНОГО СТАВЛЕННЯ ДО СЕБЕ"

Про матеріал
Провідне завдання морального виховання в школі – це формування ціннісного ставлення особистості до себе. Саме в початкових класах закладається фундамент даних цінностей. Мета: Забезпечення теоретичної і практичної реалізації заходів превентивного характеру, спрямованих на попередження подолання відхилень у поведінці школярів і запобігання розвитку різних форм їхньої асоціальної і аморальної поведінки, прищеплення і розвиток моральних почуттів, переконань і потреби поводити себе згідно з моральними нормами. Забезпечення повноцінного розвитку дітей і молоді охорона та зміцнення їхнього здоров’я, формування фізичних здібностей особистості, виховання потреби в регулярних заняттях фізичною культурою.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ФОРМУВАННЯ В УЧНІВ ПОЧАТКОВИХ КЛАСІВ ЦІННІСНОГО СТАВЛЕННЯ ДО СЕБЕПрезентацію підготувала: Козаченко Юлія Миколаївна

Номер слайду 2

Одним із компонентів формули Нової української школи є наскрізний процес виховання, це невід’ємна складова всього освітнього процесу з орієнтацією на загальнолюдські цінності, зокрема морально-етичні та соціально-політичні.

Номер слайду 3

Сучасний зміст виховання полягає у створенні умов для розвитку особистості і самореалізації кожного громадянина України, вихованні покоління людей, здатних працювати і навчатися протягом життя, оберігати й примножувати цінності національної культури та громадянського суспільства, розвивати і зміцнювати суверенну, незалежну, демократичну, соціальну та правову державу як невід'ємну складову європейської та світової спільноти.

Номер слайду 4

Ціннісне ставлення до себе. Передбачає сформованість у зростаючої особистості вміння цінувати себе як носія фізичних, духовно-душевних та соціальних сил. Воно є важливою умовою формування у дітей активної життєвої позиції.

Номер слайду 5

Ціннісне ставлення до себе. Сократ, відомий давньогрецький мислитель, сказав: “Пізнай себе - і ти пізнаєш світ”. Знання – це сила. Самопізнання веде людину до розуміння свого місця у світі, смислу життя, формує її характер і волю. В пошуках себе – величезний зміст: кожна людина може розкрити свої реальні, але до певного часу ще приховані можливості, задатки, здібності. Саме через самопізнання, розкриття потенціалу і можливостей кожної молодої людини, через включення її в соціальний процес будується шлях до майбутнього держави.

Номер слайду 6

Ціннісне ставлення до себе. Ціннісне ставлення до свого фізичного "Я" - це вміння особистості оцінювати свою зовнішність, тілобудову, поставу, розвиток рухових здібностей, фізичну витривалість, високу працездатність, функціональну спроможність, здатність відновлювати силу після фізичного навантаження, вольові риси, статеву належність, гігієнічні навички, корисні звички, стан свого здоров’я та турбота про безпеку власної життєдіяльності, здоровий спосіб життя, активний відпочинок.

Номер слайду 7

Ціннісне ставлення до себе. Ціннісне ставлення до свого психічного "Я" передбачає вихованість у дітей та учнівської молоді культури пізнання власного внутрішнього світу - думок, переживань, станів, намірів, прагнень, цілей, життєвих перспектив, ідеалів, цінностей, ставлень. Важливо навчити зростаючу особистість сприймати себе такою, якою вона є, знати свої позитивні і негативні якості, сприяти формуванню в ній реалістичної Я-концепції, готовності та здатності до самовдосконалення, конструктивної самокритичності.

Номер слайду 8

Ціннісне ставлення до себе. Ціннісне ставлення до свого соціального "Я" виявляється у таких ознаках: здатності орієнтуватися та пристосовуватися до нових умов життя, конструктивно на них впливати; визначенні свого статусу в соціальній групі; налагодженні спільної праці з дорослими та однолітками; вмінні запобігати конфліктам; справедливому і шляхетному ставленні до інших людей.

Номер слайду 9

Ціннісне ставлення до себе. Сформованість основ духовно-морального та фізичного розвитку особистості:- усвідомлення цінності власного життя і збереження здоров'я (фізичного, психічного, соціального, духовного, культурного) свого і кожної людини;- адаптація до змін навколишнього середовища, пізнання прекрасного у собі, основ самооцінювання, самоконтролю, саморегуляції, самоповаги, почуття гідності, безпеки власної життєдіяльності;- знання та навички ведення здорового способу життя (дотримання правил гігієни, рухового режиму).

Номер слайду 10

Форми ДІЯЬНОСТІ: Ранкові зустрічі Уроки Бесіди Проєкти Вікторини Години спілкування Виставка малюнків Спортивні змагання Естафети Екскурсії Ігри Свята та ранки

Номер слайду 11

Тематика виховних заходів та годин. Розмови в колі “Твоє ім’я – твій друг” Бесіда “Вміння контролювати свої бажання”Проект “Куріння чи здоров’я – вибирайте самі”Година спілкування “Здоров’я – мудрих гонорар”"Для чого живе людина?", "Віра у себе", "Завтрашній характер - у сьогоднішньому вчинку", "На кого я хочу бути схожим у житті?", "Мій ідеал", "Твої норми поведінки", "Що означає бути вихованим", "Чуйність і байдужість", "Зубів немає, а людину гризе", "Як зробити правильний вибір", "Як стати людиною", "Не кидай слів на вітер", "Хто багато читає, той багато знає", "Козацькі забави", "Як я провів канікули", "Почни день з ранкової гімнастики", "Переможемо всі хвороби", "Культура харчування", "Шкідливі звички", "Хочу і можу бути здоровим"

Номер слайду 12

Дякую за увагу!

pptx
Додано
8 січня 2023
Переглядів
655
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку