Презентація. Франція

Про матеріал
Презентація розроблена за новою програмою для кращого вивчення та засвоєння матеріалу з теми "Франція. Місце країни у світі та регіоні" для учнів 10 класу.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ФРАНЦІЯ: МІСЦЕКРАЇНИ В МІЖНАРОДНОМУ ПОДІЛІ ПРАЦІ

Номер слайду 2

Візитна картка. Офіційна назва – Французька Республіка. Площа країни – 551,6 тис.км2. Унітарна країна, республіка. Склад території – 95 департаментів, особлива територіальна одиниця Корсика. Член міжнародних організацій – ООН, НАТО, Європейський Союз та ін. Тип країни – високорозвинута, «Велика сімка»

Номер слайду 3

Місце країни у світі та регіоні

Номер слайду 4

Економіко-географічне положення. Займає приморське положення в субрегіоні Західна Європа. Межує з високорозвинутими державами, що є її партнерами у Європейському Союзі. Всі сусідні країни, крім Швейцарії, входять до військово-політичного блоку НАТО.2/3 її кордонів – морські.

Номер слайду 5

Науково-технічний потенціал

Номер слайду 6

Працересурсний потенціал

Номер слайду 7

Розміщення населення

Номер слайду 8

Особливості сучасного постіндустріального розвитку країни

Номер слайду 9

Особливості сучасного постіндустріального розвитку країни

Номер слайду 10

ТРЕТИННИЙ СЕКТОР 1. Фінансова діяльність. Світові банки, фондові біржі2. Туризм. 82 млн. туристів щорічно3. Транспорт. Швидкісні залізниці. До 320 км/год. Автомобільний, морський види транспорту (Гавр, Марсель). Повітряний (Шарль-де-Голь – хаб світового значення).

Номер слайду 11

ВТОРИННИЙ СЕКТОР • Атомна енергетика  72 %• Виробництво машин та устаткування. Державна компанія  Renault і приватна Peugeot-Citroen. 10-те місце в світі та 3-тє в Європі. Авіаційно-космічне виробництво• Хімічні виробництва: парфумерно-косметичнІ компанії• Виробництво одягу: найбільш відома компанія Christian Dior.• Виробництво харчових продуктів та напоїв: компанією країни є Danone

Номер слайду 12

Первинний сектор. Франція є найбільшим виробником сільськогосподарської продукції в Європі. Основним аграрним виробництвом в країні є тваринництво. Значне поголів’я великої рогатої худоби, овець, свиней, домашньої птиці. Традиційним є розведення устриць (90 % європейського виробництва) та жаб.

Номер слайду 13

Первинний сектор. Рослинництво Франції спеціалізується на вирощуванні зернових культур (пшениці, ячменю, кукурудзи) та цукрового буряку. За виробництвом зерна Франція посідає 1-ше місце в Європі. У країні висаджують близько 550 сортів винограду

Номер слайду 14

ДОМАШНЄ ЗАВДАНЯ

pptx
Додано
8 січня 2023
Переглядів
632
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку