Презентація "Єгипет"

Про матеріал
Узбережжя Червоного моря Місто Хургада Історико-культурні пам’ ятки міста Відпочинок в Хургаді Місто Сафага Історико-культурні пам’ ятки міста Сафага Пляжний відпочинок Пляжний відпочинок Пляжний відпочинок Найпопулярніші пляжі Шармель Шейху Найпопулярніші пляжі Шармель Шейху Місто Таба
Перегляд файлу


Місто Хургада

Хургада - один з найперших курортів Єгипту, який і до цього дня не втрачає своєї популярності. Головний секрет Хургади - досить демократичні ціни на відпочинок, якщо порівнювати з іншими, більш сучасними курортними регіонами. Тут пропонується відпочинок на будь-який смак - починаючи від спокійного сімейного і закінчуючи веселим молодіжним. Крім усього іншого, відпочивати в Хургаді можна цілий рік - не тільки влітку, а й взимку.

Хургада знаходиться в 500 км на південний схід від столиці Єгипту Каїра. Таке географічне розташування дуже вигідне - Хургада набагато ближче до основних визначних пам'яток Єгипту, ніж інші курорти. Але навіть якщо ви і не плануєте відправлятися на тривалі екскурсії, вам буде чим зайнятися і в самій Хургаді.

Тут варто оглянути місцеві визначні пам'ятки, розташовані в самому місті або його околицях. Найцікавіші пам'ятки історії та архітектури розташовані в Старому місті Хургади - Ель-Дахар. Це дуже колоритний район зі справжніми лабіринтами вузьких вуличок і переходів, великою кількістю ринків і сувенірних крамниць, ресторанчиків і закусочних.

Історико-культурні пам’ ятки міста

Коптська церква в Хургаді Коптська церква - одна з головних релігійних пам'яток Хургади, історичний і архітектурний пам'ятник. Він розташований в Старому місті Хургади, і не помітити храм неможливо - його архітектура одночасно проста і вражаюча своєю величчю Мечеть Ель-Міна

Мечеть Абдульхасана Ельшазі - одна з найкрасивіших пам'яток Хургади і найбільша мечеть в місті. Її часто називають центральною - вона головна в Хургаді, сюди приїжджають помолитися і прославити Аллаха не тільки міські мешканці, а й віруючі з навколишніх населених пунктів.

Відпочинок в Хургаді

Хургада — найбільш популярний, великий і динамічно розвивається єгипетський курорт, міжнародний центр водних видів спорту. Туристів приваблює в даному регіоні тепле, з чудовими кораловими рифами, Червоне море і шоу східних танців. Клімат Хургади сприятливий для відпочинку. В даній місцевості низький показник вологості при високій температурі. З моря дмуть бризи, тому спека не є виснажливою. Тут туристичний сезон триває цілий рік. Хургада приваблює туристів доступністю, відмінним сервісом і порівняно невисокими цінами. В місті чудово розвинена туристична інфраструктура. У Хургаді прекрасні пляжі. На курорті можна зайнятися різними водними видами спорту. Вона підходить як для спокійного проведення часу з сім'єю, так і для активного молодіжного відпочинку. Тут функціонує велика кількість нічних клубів, організовуються вечірки з чудовими шоу-програмами. Більшість пляжів курортної зони-пологі і піщані. Але зустрічаються і ділянки з кораловими рифами. Популярні пляжі Хургади: «ДрімБіч» і «Олд-Вік» (найбільш дорогі з високорозвиненою інфраструктурою) "Мохіто". Пляж користується особливою популярністю у цінителів активного відпочинку. Тут, в денний час доби, можна пограти в пляжний футбол, волейбол. Вночі на пляжі організовуються галасливі вечірки за участю відомих ді-джеїв. В Хургаді працює велика кількість дайвінг-клубів. Є безліч розважальних закладів: Діснейленд; палац «Тисяча і одна ніч», де демонструються щоденні театральні вистави, знайомлять глядачів з життям фараонів. В місті функціонує Морський акваріум, Музей червоного моря. З Хургади можна поїхати на екскурсії в Каїр, Луксор. Туристам також пропонують зробити сафарі на джипах, відвідати коралові острови і насолодитися їх красою.

Місто Сафага

Це невелике портове містечко на Червоному морі. Знаходиться  Сафага в 60 км від Хургади  та 90 км південніше Эль-Гуни. Славиться гарною базою для серфінгу і дайвінгу, а також екологічно чистими піщаними пляжами.

Сафага здобула собі міжнародне визнання як один з курортів, відомих своїм чистим піском. Місто стоїть  на березі затоки, спокійні води якої відбивають ультрафіолетові промені. У затоці багато коралових рифів, що приваблюють аматорів підводної краси із усього світу. У Сафазі є рифи, що користуються особливим попитом у дайверів. Далеко не всі знають, що в Сафазі  унікальний клімат сприяє лікуванню таких хронічних хвороб, як різні шкірні захворювання й ревматиди, артрити й ін.

Історико-культурні пам’ ятки міста Сафага

Головна визначна пам'ятка Сафага це старий порт, який добре зберігся до наших днів і тим самим привертає багато туристів. Плюс цієї споруди в тому, що воно знаходиться на височині і з його території відкривається панорамний вид на найближчі бухти і околиці. Недалеко від міста розташовані колишні каменоломні, які були побудовані ще в стародавні століття римлянами. Екскурсії туди проводять не часто, але якщо є бажання, то можна з'їздити і подивитися. Цей курорт дуже зручно розташований і найпопулярнішою екскурсією є поїздка в Луксор, де Ви зможете відвідати храми Хатчепсут, долину Фараонів і Колоси

Мемнона. Так само Ви зможете побувати на острові Тобія, горе Клавдіан, в містах Хургаді, Каїрі, Кене і в Асуані.

Пляжний відпочинок

Всі пляжі Сафазі ідеально чисті, а море тепле і прозоре. Морська вода курорту містить багато солей, що благотворно впливає на здоров'я людини.

Головними видами спорту тут є дайвінг і серфінг. У бухтах курорту розташовано багато коралових рифів, а чиста прозора вода сприяє заняттю дайвінгом і снорклінгом. Для віндсерфінгу в Сафазі взагалі ідеальні умови. Тут є місця, де постійно дме вітер ніколи не переходить в шторм.

Крім пляжного відпочинку курорт пропонує ще і лікування. На цьому курорті виявили унікальний чорний пісок, який застосовують для лікування псоріазу та захворювань опорно-рухового апарату. В готелі Menaville Safaga розташована клініка, яка спеціалізується на лікуванні піском.

Місто Шарм-ель Шейх

Шарм-ель-Шейх – другий по полярності курорт в Єгипті, розташований в південно-східній частині Синайського півострова. Щорічно це місце відвідує понад 1 млн туристів.Місто славиться відмінним сервісом, коралові рифами, а також прекрасним чистим морем. це курорт, який користується найбільшою популярністю серед туристів у всьому Єгипті і це зовсім не дивно. У цьому місті кожен гість знайде щось своє, те, що змусить повертатися сюди знову і знову.

Історико-культурні пам’ятки міста Шарм-ель Шейх

Звичайно ж, до найголовніших визначних пам`яток Шарм-ельШейха можна віднести мальовничий підводний світ і чудові упорядковані пляжі. Але для того щоб стати ближче до культури та історії цієї місцевості, необхідно обов`язково познайомитися з іншими пам`ятками:

  1.                 Монастир Святої Катерини і каплиця Неопалимої купини. За доданню, саме тут Мойсей отримав від Бога Кріжан з десятьма заповідями. Також, вважається, що всі люди які піднімуться на цю гору і зустрінуть світанок, будуть прощені за всі гріхи. А рекомендую також відвідати Коптську церкву.
  2.                 кольоровий каньйон. Тутешні краси вражають уяву своїми різнокольоровими стінами, які уклали в себе всю палітру фарб.  3. Гарячі джерела. До найпопулярніших з них можна віднести «джерела Мойсея»і Уюн Муса. Сюди з`їжджаються з усього світу для того щоб вилікуватися від остеохондрозу і ревматизму. Крім цього, популярністю користуються Фараонові купальні і Мойсеєві ванни. 4. Парк Рас Абу Галум. Особою красу тут створюють гори, які тут піднімаються. А завдяки величезній кількості водних джерел тут можна помилуватися більш ніж 165 видами найрізноманітніших рослин.

5. парк Набк. Тут проживає неймовірну кількість лелек, чайок і хижих соколів, а водний світ взагалі викликає захоплення навіть бувалих туристів. На території самого парку проростають понад 130 видів різноманітних рослин, що, безсумнівно зацікавить як дорослих, так і дітей.

Найпопулярніші пляжі Шармель Шейху

На території курорту розташовується величезна кількість комфортних пляжів, при чому, більшість з них приватні, але варто виділити  наступні: - пляж Терразіні (TerazZina) Розташовується цей пляж в районі OLD MARKET і знаменитий він на весь Єгипет завдяки своїм гучним п`ятничним вечіркам. Тут є безліч ресторанів з місцевою кухнею, а також клубів, де виступають ді-джеї. Вхід на пляж обійдеться в 5-8 $. - Пляж ЕльФанар (EL-FANAR) У тому випадку, якщо на пляж Терразіні приходять люди заради вечірок, то сюди ж, а саме заради моря. Розташований він на території району Хадаба. Він чистий і затишний, навколо грає хороша музика і обслуговує вихований персонал. Тут є прекрасний італійський ресторан й хороший бар.

Розваги у Шарм-ель Шейху

В Єгипті Шарм ель Шейх вважається одним з найпрестижніших і найкращих курортів країни, тому вибір розваг приємно здивує навіть бувалих мандрівників. Інфраструктура розвинена на вищому рівні. В регіоні можна знайти безліч ресторанів, нічних клубів і торговельних центрів.

Із заходом сонця запалюються вогні Наама Бей, негласної столиці комплексу. Також багато приємних сюрпризів і всі види розваг можна знайти в торгово-розважальному центрі Сохо-Сквер, який знаходиться поруч з готелем під назвою Savoy. Шарм ель Шейх рясніє комфортабельними зоряними готелями вищої категорії. Мандрівники зможуть прогулятися по пальмовою садам, насолодитися кращими блюдами зі свіжих морепродуктів і знайдуть для себе величезну кількість всіляких розваг. Крім ресторанів, клубів, водних розваг можна записатися на екскурсію найцікавішими місцями курорту.

Місто Таба

Таба — невелике курортне місто Синайського півострова, знаходиться на кордоні Єгипту та Ізраїлю. Регіон стрімко розвивається. Таба — чудове місце для відпочинку. Він розкинувся на березі Акабської затоки. У Табу приїжджають цінителі комфорту. На курорті туристи зможуть зайнятися водними видами спорту. Найбільш дорогі, елітні готелі Таби розташовані недалеко один від одного в районі Таба Хаятс. Тут також розкинулися гольф поля. Головна визначна пам'ятка Таби-Острів Фараон з фрагментами фортеці, що раніше виконувала роль фінікійського порту. Даний острів також свого часу перебував у володінні султана Салах-Ель-Дін.


Дякую за увагу!

https://hotels24.ua/news/krashhi-kurorti-egiptu-top-11-misc-dlya-nezabutnogo-vidpochinku-11232293.html https://wikiputesh.ru/putivniki/2737-misto-sharm-el-shejh-egipet-vsja-informacija-pro.html

https://tsikaviy-svit.com/%D1%86%D1%96%D0%BA%D0%B0%D0%B2%D1%96-%D0%BC%D1%96%D1%81%D1%86%D1% 8F-%D1%85%D1%83%D1%80%D0%B3%D0%B0%D0%B4%D0%B8-%D1%94%D0%B3%D0%B8%D0%BF%D0%B5%D1%82

 

docx
Пов’язані теми
Географія, 10 клас, Презентації
Додано
8 лютого
Переглядів
116
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку