Презентація "Господарство Індії"

Про матеріал
Індія є аграрно-індустріальною країною зі значним контрастами економічного розвитку. Сучасна Індія з країни легкої та харчової промисловості перетворилася на країну з розвинутою важкою промисловістю та високотехнологічними виробництвами
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Господарство Індії

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Основу економіки країни становить багатоукладне сільське господарство, в якому в землеволодінні переважає приватний сектор. У сільському господарстві Індії й дотепер існують великі контрасти: великі поміщицькі плантації, що забезпечують товарне виробництво, розташовані поряд із дрібними селянськими господарствами,в яких вирощують продукцію для власного споживання. Сільське господарство

Номер слайду 4

РОСЛИННИЦТВО

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Тваринництво друга за значенням галузь сільського господарства Індії, сильно поступається рослинництву.Індія займає перше місце в світі за поголів’ям великої рогатої худоби та одне з останніх за вживанням м’ясних продуктів, так як релігійні погляди індуїзма підтримують вегетаріанство, забороняють вживати як продукт харчування яловичину та вбивати корів (в давній Індії вони були символом родючості). Також характерні інші галузі: вівчарство, птахівництво, вирощування кіз. В приморских районах велике значення має рибництво, вилов риби, креветок та інших морепродуктів. Тваринництво

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Вторинний сектор

Номер слайду 9

Металургія. Чорна металургія демонструє високі темпи зростання: 3 – 7 % на рік. За останнє десятиліття за виробництвом сталі країна піднялася з 8-го на 3-тє місце в світі, нині поступаючись лише Китаю та Японії. Найбільшим металургійним районом став східний (Бокаро, Дургапур, Джамшедпур).

Номер слайду 10

Машинобудування. Виробнича структура машинобудування Індії стрімко змінюється. Поряд із старими виробництвами важкого металомісткого машинобудування розвиваються праце- та наукомісткі виробництва, що використовують місцеву дешеву робочу силу.

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Текстильне та швейне виробництва. Текстильна промисловість, що використовує дешеву робочу силу має важливе експортне значення. Вона представлена бавовняною та джутовою промисловістю.

Номер слайду 13

Особливості розвитку третинного сектору. В країні стрімко зростає роль сфери послуг. Країна виділяєблизько 1 % ВПП на науково-дослідницьку діяльність.

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Транспортна система. Головну роль у перевезеннях виконує залізничний транспорт. За протяжністю залізниць Індія поступається США, Росії та Китаю. 40 % залізниць електрифіковано. Головні залізничні магістралі з’єднують чотири найбільші міста держави: Мумбай, Колкату, Делі та Ченнай.

Номер слайду 16

Зовнішня торгівля. ЕкспортІмпорт с/г сировина (чай, джут, тютюн, прянощі); мінеральна сировина (залізна, марганцева, хромові руди, слюда, коштовне каміння); тканини, одяг; машини і обладнання. нафта і нафтопродукти; машини і обладнання; прокат чорних і кольорових металів; добрива, олія та ін.

Номер слайду 17

Домашнє завдання§ 31, повторити 30

pptx
Додав(-ла)
миколюк юлія
Додано
10 березня 2021
Переглядів
4417
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку