Презентація "Інформаційні технології. Основні складові цифрового середовища. Комп’ютер для навчання. Драйвер. Цифрові пристрої для побудови локальної мережі."

Про матеріал
Презентація до перших уроків у 7 класі НУШ розроблено за модельною навчальною програмою «Інформатика. 7-9 класи» для закладів загальної середньої освіти (автори: Пасічник О.В., Козак Л.З., Ворожбич А.В.) відповідно до підручника: Інформатика: підруч. для 7 класу закладів загальної середньої освіти/І.В.Тріщук, О.Ю.Лазарець-Тернопіль: Навчальна книга – Богдан, 2024 (2 години на тиждень – 70 годин на рік)
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Цифрове середовище та інформаційні технології для професійної діяльності та розв’язання проблемних життєвих ситуацій. Цифрові пристрої для побудови локальної (домашньої, персональної) мережі. Драйвери для підключення пристроїв до мережі

Номер слайду 2

Як змінюються технології

Номер слайду 3

Інформаційні технологіїКомп’ютерна техніка та системи зв’язку використовуються для збирання, передавання, отримання, пошуку, опрацювання, поширення інформації. А це дозволяє організувати будь-яку людську діяльність найбільш ефективно. Інформаційні технології використовуються практично в усіх професіях. Наприклад, лікарі застосовують ІТ для ведення медичних записів, учителі — для навчання, а інженери — для проєктування та моделювання.Інформаційні технології роблять наше життя зручнішим і допомагають нам здійснювати різні завдання швидко та ефективно.

Номер слайду 4

Інформаційні технологіїІнформаційні технології можуть допомогти розв’язувати проблеми, пов’язані з організацією розкладу, плануванням подорожей, пошуком інформації про товари та послуги, а також для комунікації з друзями та рідними. Припустимо, Ви зібрали багато фотографій з Вашої мандрівки і хочете створити альбом. Завдяки можливостям інформаційних технологій маєте змогу використати спеціалізовані програмні засоби для оброблення та редагування знімків, внесення текстових описів та створення оригінальних композицій.

Номер слайду 5

Інформаційні технологіїТакож можете легко обмінюватися повідомленнями, фотографіями та відео з друзями через соціальні мережі, електронну пошту або месенджери. Це дозволяє Вам залишатися на зв’язку з іншими людьми, навіть коли вони далеко від Вас.

Номер слайду 6

Цифрове середовище. Цифрове середовище розширює наші горизонти, пропонуючи безліч нових можливостей, однак водночас зобов’язує нас бути обачними та свідомими у використанні цих технологій, дбаючи про безпеку та відповідальність.

Номер слайду 7

Основні складові цифрового середовища

Номер слайду 8

Основні складові цифрового середовища

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Мікроплати

Номер слайду 12

Сенсори та датчики

Номер слайду 13

Розумні міста Україниhttps://www.youtube.com/watch?v=5ip. Off. R7h. NM

Номер слайду 14

Розумна школа

Номер слайду 15

Завданняhttps://icograms.com/designer

Номер слайду 16

Компьютер в космосіЦього року британський астронавт Тім Пік полетить на Міжнародну космічну станцію на 6 місяців

Номер слайду 17

Комп’ютер для навчання

Номер слайду 18

Налаштування безпекиhttps://www.youtube.com/watch?v=h. Ty. Yw-Feq. Vk

Номер слайду 19

Комп’ютерна мережа. Пристрої з’єднуються в мережу за допомогою спеціального мережевого обладнання. З’єднання може бути бездротовим або кабельним.

Номер слайду 20

Як інтернет потрапляє до вашої домівки?https://www.youtube.com/watch?v=HWulr. Yiuca8

Номер слайду 21

Комп’ютерна мережа

Номер слайду 22

Класифікація компьютерних мереж

Номер слайду 23

Класифікація компьютерних мереж

Номер слайду 24

Класифікація компьютерних мереж. Мобільний інтернет — це спосіб бездротового доступу до інтернету. В першу чергу такий доступ надає абоненту свободу дій і мобільність — можливість використовувати інтернет на смартфоні та роздавати інтернет на пристрої. Статус підключення мобільного інтернету відображається в рядку стану. Літера E — 2 G мережа, H — 3 G мережа, LTE — 4 G мережа.

Номер слайду 25

Переваги використання мобільного інтернету

Номер слайду 26

Драйвер Драйвери необхідні для правильної роботи різних пристроїв на комп’ютері, таких як принтери, графічні карти, мережеві адаптери, звукові карти, миші, клавіатури, сканери та інші.

Номер слайду 27

Драйвер Драйвери забезпечують операційну систему і програми доступом до функціональності пристрою і дозволяють користувачам ефективно використовувати обладнання. Однак драйвери можуть бути специфічними для певної операційної системи (наприклад, Windows, Linux чи mac. OS) і конкретної моделі або виробника обладнання.

Номер слайду 28

Драйвер. Встановлення драйверів може бути автоматичним, коли операційна система сама знаходить та встановлює відповідні драйвери, або вручну, коли Ви вибираєте драйвери зі списку та встановлюєте їх самостійно. Після встановлення драйвера Ви зазвичай повинні перезавантажити комп’ютер, щоб зміни набули чинності. Драйвери роблять Ваші пристрої сумісними з операційною системою. Вони перетворюють команди з Вашого комп’ютера в інструкції, які зрозумілі для певного пристрою.

Номер слайду 29

Способи під’єднання до мережі «Інтернет»Підключення до інтернету є ключовим аспектом сучасного життя, дозволяючи нам залишатися на зв’язку, працювати, вчитися та розважатися. Існує кілька основних способів підключення до інтернету, кожен з яких має свої переваги та обмеження.

Номер слайду 30

Цифрові пристрої для побудови локальної мережі

Номер слайду 31

WI-FI

Номер слайду 32

WI-FIWi-Fi працює завдяки спеціальним пристроям, які називаються маршрутизаторами (роутер). Маршрутизатори розповсюджують бездротовий сигнал, який наші пристрої можуть сприймати і використовувати для підключення до інтернету. Таким чином, ми можемо користуватися інтернетом у будь-якому приміщенні, де є Wi-Fi сигнал, без потреби використовувати проводи. Wi-Fi Direct дозволяє комп’ютерам і портативним гаджетам зв’язуватися один з одним без дротів, без використання маршрутизаторів і точок доступу. Тобто з’єднання встановлюється так само просто, як через Bluetooth.

Номер слайду 33

Домашнє завданняст. 4-10

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 3
Оцінки та відгуки
  1. Дементич Тетяна Миколаївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Бистра Валентина Олександрівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  3. Тимофєєва Лариса Миколаївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
5 вересня
Переглядів
886
Оцінка розробки
5.0 (3 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку