Презентація «Інноваційні підходи у вихованні»

Про матеріал
Презентація «Інноваційні підходи у вихованні» містить матеріал щодо співпраці колледжу з батьками студентів.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

«Інноваційні підходи у вихованні»Викладач: Пасічник О. В.

Номер слайду 2

Згідно з педагогічною технологією«Створення ситуації успіху» (За А. С. Бєлкіним) Студентів умовно поділяють на групи :«Надійні»«Впевнені»«Невпевнені» «Зневірені»

Номер слайду 3

{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}«Надійні»«Впевнені»«Невпевнені»«Зневірені»Мають добрі здібності сумлінно ставляться до виконання своїх обов’язків активні у громадській роботі,самостійні,впевнені у собі, рівень їх домогань адекватний. У групі почуваються спокійно ,захищенно. Взаємини у сім’ї зазвичай добрі. Здібності можуть бути вищими ніж у «надійних»,але система не відлагоджена. Періоди підйому, злету змінюються розслабленням,спадом. Дуже емоційно реагують і на досягнення,і на поразки. Недоліки: Збої у роботі, швидке звикання до успіхів,переростання впевненності - у самовпевненість. Діти ростуть у дружніх, дбайливих сім’ях. Цілком успішні ,зацікавлені навчанням ,мають добрі здібності і відповідально ставляться до справи ,але не впевнені у своїх силах. Занижена самооцінка,нестойкий настрій. Складна атмосфера у сім’ї. Мають непогану підготовку,здібності,успіхи в навчанні. Однак з різних причин,втратили відчуття радості,сподівань. Причини відчаю – серія поразок,нетактованність викладачів;Позиція в сім’ї«Улюбленець - Попелюшка». Чим менш надії на успіх,тим швидше дитина залишається у собі і виставляє щодалі більш глубокий захист проти втручання.

Номер слайду 4

Для розвитку особистості дитини необхідно створити психоемоційний комфорт не тільки у коледжі,а й удома. Формула успіху у навчанні та вихованні – це :

Номер слайду 5

Творча співпраця викладача + Співпраця студента + Співпраця батьків = Успіх

Номер слайду 6

Людиною,особистістю,громадянином дитину виховує,перш за все ,сім’я. Мета: вивчити стан у сім’ї

Номер слайду 7

Що знають батьки про своїх дітей?

Номер слайду 8

Які умови сімейного виховання?

Номер слайду 9

Анкета для батьків. Що знають батьки про своїх дітей?Чим найбільше цікавиться ваша дитина ? Які улюблені заняття вашої дитини у вільний час? З ким дружить і що ви знаєте про сім’ю її друзів? Чи мають вплив товариші на вашу дитину ?Чи проводите ви час всією сім’єю? Як саме? Назвіть ваші родинні традиції.

Номер слайду 10

Анкета для студентів.«Умови сімейного виховання»Чи є традиції у ващій сім’ї? Чи поділяється праця у вашій сім’ї на «чоловічу» і «жіночу» ? Чи часто радишся с батьками?Чи цікавляться батьки твоїми справами ,дозвіллям? Чи допомагають вони тобі у навчанні? Чого тобі не вистачає у взаємостосунках з батьками? Що є причиною конфліктів (якщо вони мають місце ) між тобою і батьками? Чи хотів би ти ,щоб стосунки у сім’ї ,яку ти створиш у майбутньому ,були такими ж,як у твоїх батьків?

Номер слайду 11

Результати: обробки анкет батьків.

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Результати обробки анкет студентів : Відповідь 1 запитання: 1) Так – 100%2) Ні – 0%Відповідь 2 запитання: 1) Так – 56%2) Ні - 44% Відповідь 3 запитання: 1) Так – 50%2) Ні – 25%3) Інколи – 25% Відповідь 4 запитання: 1) Так – 100% 2) Ні – 0% Відповідь 5 запитання: 1) Так – 56%2) Ні – 44%

Номер слайду 14

Висновок: Батьки – головні природні вихователі. Виховувати необхідно насамперед,власним прикладом,бо це найбільший вплив на дітей.

pptx
Додано
24 вересня 2019
Переглядів
622
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку