Презентація "Командний квест: покрокове вирішення інтелектуальних, пошукових та творчих завдань""

Про матеріал
У даному матеріалі висвітлена методика проведення квестів у початковій школі. Розкривається його сутність, етапи підготовки квестів, їх значення у навчанні та переваги даної методики. Рекомендовано класним керівникам та вчителям початкової школи.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Командний квест: покрокове вирішення інтелектуальних, пошукових та творчих завдань. Методичне об’єднання вчителів початкових класів Люботинської ЗОШ І-ІІІ ступенів № 4

Номер слайду 2

Зробіть дітей щасливими – проведіть квест!

Номер слайду 3

Знайомимося: КВЕСТ!

Номер слайду 4

Що таке КВЕСТ?Quest (у перекладі з англійської) - це тривалий цілеспрямований пошук, який може бути пов‘язаний із пригодою і грою, а також слугує для позначення одного з різновидів комп’ютерних ігор, що вимагають від гравця виконання завдань. Квест (з англ. quest - «пошук», «пошуки пригод») - це аматорське спортивно-інтелектуальне змагання, основою якого є послідовне виконання заздалегідь підготовлених завдань командами або окремими гравцями.

Номер слайду 5

Квест-урок Це урок, на якому учням пропонується у формі квесту, тобто пошукової (часто пригодницької) гри виконати низку різноманітних логічних дій, спрямованих на отримання кінцевого результату

Номер слайду 6

Навчальна та ігрова мета уроків-квестів Розробляючи навчальну та ігрову мету уроків-квестів вчитель знімає протиріччя між вимогами навчальної програми та бажаннями учнів. ЗРОБІТЬ УРОК ВЕСЕЛИМ !!!

Номер слайду 7

Структура квест-урокуорганізаційна частина;мотивація навчальної діяльності;актуалізація опорних знань;проходження квесту;підбиття підсумків і обговорення результатів роботи.

Номер слайду 8

Етапи підготовки навчального квесту. Визначення теми і мети квесту. Підготовка сюжету. Визначення ролей учасників. Формулювання завдань. Пошук джерел інформації, якими користуватимуться учні. Створення системи оцінювання.

Номер слайду 9

Орієнтовні правила квесту. Квест- це командна гра. Для квесту відводиться певний час. Капітан відповідає за роботу команди. Правило піднятої руки. Під час гри потрібно поважати всіх членів команди. Завдання легко можна пройти за допомогою кмітливості та спостережливості. Не варто проходити квест за допомогою методу добирання, якщо потрібно ввести якийсь ключ або пароль.

Номер слайду 10

Упровадження квесту дозволяє:активізувати розумову діяльність;формувати стійкий інтерес;активізувати сприйняття матеріалу;поєднати новітні та традиційні дидактичні засоби навчання;розвинути універсальні форми розумової діяльності.

Номер слайду 11

Переваги використання квесту:дозволяє учням пізнати один одного;розвиває логічне мислення, інтуїцію, вміння швидко знаходити вихід із складної ситуації, знайти спільну мову з різними людьми;ігрові етапи дозволяють спільно пережити емоційні сплески, викликають масу позитивних емоцій і радісних спогадів, сприяють розвитку комунікабельності;інтелектуальні етапи розвивають ерудицію і виявляють спритність.

Номер слайду 12

Висновки

pptx
Додано
11 січня
Переглядів
124
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку