Презентація "Кубування"

Про матеріал
Метод "Кубування". Використовується на уроках у початкових класах Нової Української Школи.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Стратегія розвитку критичного мислення “Кубування”Підготувала вчитель початкових класів Шумського ОЗЗСО Ніколюк В. Р.

Номер слайду 2

“Кубування” є методом навчання, який полегшує розгляд різних сторін теми. Цей підхід передбачає використання кубика із написанням на кожній грані вказівки щодо напряму мислення або письма. Кубування — це приклад ігрової методики, а також один із методів навчання, що полегшує всебічне розглядання теми. Учні можуть виконувати кубування в парі, потім об'єднатися в групи. Слід провести через кубик слово. Це може бути літературний термін, визначення або якась інша назва. Дуже важливо застосовувати кубування до того, що вже добре відомо учням.

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Завітав сьогодні в клас. На урок знову до вас. Кубик,діти,не простий,Кубик,діти,чарівний. Він доріжку прокладаєЗнання наші перевіряє.

Номер слайду 5

Наприклад, урок природознавства у 3 класі. Кубування по темі “Зима”. – опишіть це; Учні, кидаючи куб, визначають для себе вид.. – проаналізуйте це; завдання.… – порівняйте це;…. – асоціюйте це;….. – знайдіть застосування цьому;…… – запропонуйте аргументи “за” і “проти”. Кожна з відповідей була цікавою:. Зима, ніби чарівниця грає діамантом;.. Холодна пора року; замерзли водойми; все в стані спокою;… В порівнянні з осінню, взимку холодно;…. Для людей, це поки що тимчасовий відпочинок; не чути співу птахів;….. є і пісні, і вірші про цю пору року, є зимові канікули.…… Така пора року дуже необхідна, природа відпочиває; це добре, але й дуже холодно і голодно зимуючим птахам, треба їх підгодовувати.

Номер слайду 6

Наприклад ,урок української мови. Кубування слова ведмідь1. Лексичне значення слова.(дика тварина,яка живе у лісі,зимує у барлозі,любить мед).2. Походження слова.(Поїдавший мед,медоїд)3. Спільнокореневі слова.(Ведмежа,ведмедик,ведмежатник,ведмежий)4. Сполучення слів.(Клишоногий ведмідь,зустріти ведмедя,бурий ведмідь)5. Синоніми,антоніми,омоніми.(Клишоногий,ведмежа)6. Фразеологізми,речення.загадки,прислів’я.(Ведмідь на вухо наступив,ведмежа послуга. Ведмідь спить усю зиму у барлозі.)

Номер слайду 7

Кубування (асоціювання) до слова Сніг.(опис форми) Сніг – маленька або велика сніжинка, білого кольору, при великій температурі розтає…(порівняння) З ватою, з цукром, з білою хмаркою, сріблом(які виникають асоціації?) Зима, мороз, заметіль, віхола…(здатність застосування) Вкриває землю білим килимом, …(аналіз) Сніг використовується для ліплення сніговика, гри в сніжки, викликає гарний настрій,…

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Дякую за увагу!

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Муль Наталія Василівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Довгань Вікторія Олександрівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
12 січня 2023
Переглядів
1098
Оцінка розробки
5.0 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку