Презентація Маса тіла Найважчі тварини різних класів

Про матеріал
Презентація має в собі різні класи тварин. Оскільки тема уроку маса тіла, тому вибрані тварини найважчі, але для кожного класу це поняття своє. Комусь здається що 1 кг то багато, а комусь 1 тонна.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Найважчі тварини. Підготувала Пашкевич Ксенія

Номер слайду 2

Вета

Номер слайду 3

Гігантські Вета – це найбільш важка комаха в усьому світі. Вони мешкають на острові Літтл-Барріер, який розташований в 80 км на північ від самого великого новозеландського міста Окленда. Ця комаха має велике товсте тіло і не має крил, з-за своєї важкої ваги Вета навіть не має можливості пересуватися стрибками. Найбільша представниця цього виду досягла довжини в 7 см і вага її становила понад 210 грам. Ці величезні комахи починають розмножуватися у віці 1,5 року, самка відкладає близько 200-300 яєць і після цього помирає.

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Неймовірно, дрофа  масою 18-19 кг спокійнісінько злітає в небо. Саме вона і утримує рекорд з ваги, яку можна підняти в небо на власних крилах.

Номер слайду 16

Слон саванний — найбільший сухопутний ссавець на Землі. Середня його висота в холці становить 3 — 3,7 м, а середня вага 4 — 7 тонн. Довжина ноги найбільшої описаної тварини, виміряна від найвищої точки плеча до підошви сягала 4,16 м, а зріст — 3,96 м.[4]Найкрупнішим із зареєстрованих особин є самець, що був застрелений 7 листопада 1974 року у Мукуссо (Ангола). Його вага склала 12,24 т.

Номер слайду 17

Білий носоріг є найбільшим представником родини носорогів і другим за розмірами (після слона) серед сучасних наземних ссавців. Колір білий носоріг має темний, шиферно-сірий, але світліший у порівнянні з кольором чорного носорога. Його вага становить до 3 тонн, а іноді й 5 т, довжина тіла — 3,6-4 м, висота — 1,6-2 м. Тривалість життя близько 40 років.

Номер слайду 18

pptx
До підручника
Фізика 7 клас (Бар’яхтар В.Г., Довгий С.О., Божинова Ф.Я., Горобець Ю.І., Ненашев І.Ю., Кірюхіна О.О.; за редакцією Бар’яхтара В.Г., Довгого С.О.)
До уроку
§ 16.Явище інерції
Додано
11 грудня 2021
Переглядів
1818
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку