Презентація на тему: "Індія яку ми не знали"

Про матеріал
Цікава презентація буде гарним доповненням до уроку. Містить багато карт та цікавої інфрмації про країну.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ІНДІЯ

Номер слайду 2

Прапор Герб

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Індія є великою півострівною державою в Південній Азії. Вона межує на заході з Пакистаном та Афганістаном, на півночі – з Китаєм, Непалом та Бутаном, на сході – з Бангладеш і М’янмою. Морем країна межує із Шрі-Ланкою та Мальдівами.

Номер слайду 5

 Індія є переважно рівнинною країною. Її більшу частину становить плоскогір’я Декан, розташоване на давній платформі. На півночі плоскогір’я переходить у Індо-Ґанґську низовину, сформовану річковими наносами. На крайньому півночі розкинулася система молодих гір Гімалаїв.      Клімат країни субекваторіальний мусонний. Агрокліматичні умови на більшій її частині сприятливі й дають змогу займатися землеробством протягом усього року. В Індії виділяють три сезони: сухий прохолодний (листопад – лютий), сухий жаркий (березень – травень) та вологий жаркий (червень – жовтень). Понад 40 % орних земель зрошуються.

Номер слайду 6

 Індія багата на мінеральні ресурси. До осадового чохла платформи приурочено великі родовища паливних ресурсів, перш за все – кам’яного вугілля. ¾ його видобутку припадає на Східний басейн, який називають «Індійським Руром». Нафту та природний газ видобувають на північному сході та шельфі Аравійського моря. Свої потреби в нафті та природному газі Індія задовольняє лише частково.   На щитах платформи ведеться розробка рудних ресурсів. Індія відома значними запасами залізних та марганцевих руд. Їх родовища концентруються в східній та центральній частинах країни. Покладів руд кольорових металів значно менше. Індія входить до топ-5 країн світу за запасами бокситів. Їх родовища є на сході країни. Там також відомі поклади хромових та цинкових руд, на півночі – мідних руд.   Індія має багаті поклади деякої нерудної сировини. Зокрема країна дає 4/5 світового експорту слюди. Є також поклади графіту (на північному сході) та кухонної солі (на північному заході).

Номер слайду 7

Номер слайду 8

 Кожний шостий житель планети – індієць. Трудовим ресурсам притаманні низька вартість оплати праці та поступово зростаючий рівень кваліфікації. За національним складом населення Індія – найбільш багатонаціональна країна світу. На її території проживає понад 150 націй та народностей. Релігійний склад населення Індії є досить складним. Там сповідують індуїзм (80% людей), мусульманство (14 %), буддизм, сикхізм, джайнізм, християнство, місцеві традиційні вірування.

Номер слайду 9

Індія є густозаселеною країною (406,1 особи/км²). Через природні причини найбільше заселена Індо-Ґанґська низовина – понад 500 осіб/км², найменше – гірські райони півночі – 2 – 4 осіб/км². Рівень урбанізації – середній: 31,3 %. Нині в країні є понад 300 міст.

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Індія є аграрно-індустріальною країною зі значним контрастами економічного розвитку.

Номер слайду 12

Основу економіки країни становить багатоукладне сільське господарство, в якому в землеволодінні переважає приватний сектор. У виробничій структурі сільського господарства Індії яскраво виражена рослинницька спрямованість, що пов’язана з вегетаріанством та релігійними причинами. Рослинництво забезпечує понад 75% всієї вартості сільськогосподарської продукції. Індія увійшла до першої трійки країн світу за вирощуванням пшениці, рису, чаю, цукрової тростини, арахісу, тютюну, картоплі. На території Індії виділяють три основні сільськогосподарські райони: північний, східний та центральний. Роль тваринництва є другорядною. За поголів’ям великої рогатої худоби (15 % світу) Індія є безперечним лідером через релігійні догмати індуїзму, однак за споживанням м’яса – посідає одне з останніх місць у світі.

Номер слайду 13

В Індії сформувалася потужна транспортна система. Головну роль у перевезеннях виконує залізничний транспорт. За протяжністю залізниць Індія поступається США, Росії та Китаю.

Номер слайду 14

Основу індійського експорту становлять сільськогосподарська й промислова сировина, продовольчі товари, тканини та одяг, фармацевтика, коштовне каміння та ювелірні вироби, машини й устаткування, побутова техніка, сталь та металовироби, а також продукція програмового забезпечення. Провідні статті індійського імпорту – це нафта й нафтопродукти, машини та устаткування, транспортні засоби, прокат кольорових металів, електронні комплектуючі, мінеральні добрива. Найбільші торговельні партнери Індії – Китай, США, ОАЕ, Сінгапур, Велика Британія, Швейцарія.

Номер слайду 15

Національний одяг - сарі

Номер слайду 16

Одне з найбільш відвідуваних місць - Храм Лотоса.

Номер слайду 17

Священна ріка – річка Ганг

Номер слайду 18

Древнє місто Хампі – вражаючі руїни величезного стародавнього міста.

Номер слайду 19

Тадж-Махал. Цей величезний мавзолей розташований у Агрі й побудований із білого мармуру за наказом імператора моголів Шаха Джахана на згадку про його кохану дружину.

Номер слайду 20

Печери Аджанти були створені у II столітті до н.е зі скелі у формі підкови уздовж ріки Вагора. Вони використовувалися буддистськими ченцями як молитовні зали й монастирі протягом приблизно дев'яти століть.

Номер слайду 21

Золотий храм Хармандір-Сахіб. Золотий храм стоїть у центрі штучного озера, й дорога до нього лежить вузьким мармуровим мостом - колись вважалося, що пройти до святилища можуть тільки праведники, і шлях через озеро прирівнювався до очищення душі. Храмовий комплекс розкиданий по досить великій площі і складається з декількох десятків будівель, але центральне місце в ньому займає Золотий храм. Це невелика двоповерхова будівля з альтанкою на даху, яку вдень займають читці, які виголошують уривки зі священної книги.

Номер слайду 22

ДЯКУЮ ЗА УВАГУ

pptx
Додано
15 листопада 2020
Переглядів
1777
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку