Презентація на тему: "Національно-патріотичне виховання учнів школи-інтернату в роботі вихователя"

Про матеріал
Презентація до виступу на педагогічній раді на тему: "Національно-патріотичне виховання учнів школи-інтернату в роботі вихователя".
Зміст слайдів
Номер слайду 1

НАЦІОНАЛЬНО-ПАТРІОТИЧНЕ ВИХОВАННЯ УЧНІВ ШКОЛИ-ІНТЕРНАТУ В РОБОТІ ВИХОВАТЕЛЯКЗ ЛОР «Львівська загальноосвітня санаторна школа-інтернат №1 ім. Б.-І. Антонича»Вихователь Білогруд Орися Мар’янівна

Номер слайду 2

«Коли ми хочемо виховати в українській молоді міцну волю і суцільність характеру, треба перш за все прищепити їй прагнення до високої мети, що об’єднувала б увесь український нарід. Такою метою є благо і щастя Батьківщини.» Г. Г. Ващенко

Номер слайду 3

Національно-патріотичне виховання дітей та молоді – це комплексна системна і цілеспрямована діяльність органів державної влади, громадських організацій, сім’ї, освітніх закладів, інших соціальних інститутів щодо формування у молодого покоління високої патріотичної свідомості, почуття вірності, любові до Батьківщини, турботи про благо свого народу, готовності до виконання громадянського і конституційного обов’язку із захисту національних інтересів, цілісності, незалежності України, сприяння становленню її як правової, демократичної, соціальної держави.

Номер слайду 4

ЗАВДАННЯ НАЦІОНАЛЬНО-ПАТРІОТИЧНОГО ВИХОВАННЯ В ШКОЛІ:▪ формування патріотизму, відповідальності за долю нації, держави;▪ виховання розуміння високої цінності українського громадянства, внутрішньої потреби бути громадянином України;▪ формування поваги до Конституції України, державної символіки;▪ виховання шанобливого ставлення до рідних святинь, української мови, історії, традицій;▪ формування національної свідомості, людської гідності, любові до рідної землі, родини, народу;▪ формування соціальної активності; правової культури особистості; ▪ формування й розвиток духовно-моральних і загальнолюдських цінностей;▪ формування в учнів потреби до праці як першої життєвої необхідності, високої цінності й головного способу досягнення життєвого успіху;▪ сприяння розвитку фізичного, психічного та духовного здоров’я, задоволення естетичних та культурних потреб особистості;▪ виховання здатності протидіяти проявам аморальності, правопорушень, бездуховності, антигромадській діяльності.

Номер слайду 5

Мета національно-патріотичного виховання: Формування та розвиток в учнів високої патріотичної свідомості, почуття вірності своїй Вітчизні, прагнення до виконання свого громадського обов'язку.

Номер слайду 6

Етапи національно-патріотичного виховання школярів:1 етап – молодша школа. Формування здатності дитини пізнавати себе як члена сім’ї, родини, дитячого угрупування, як учня, жителя міста чи села; виховування у неї любові до рідного дому, краю, вулиці, своєї країни, її природи, рідного слова, побуту, традицій. На цьому етапі варто пояснювати дітям, що багатство і розмаїття народної творчості свідчить про мудрість і талановитість українського народу, а знання і трепетне ставлення до них стане запорукою збереження цього багатства для майбутніх поколінь.

Номер слайду 7

2 етап – середня школа. Формування ціннісного ставлення особистості до українського народу, Батьківщини, держави, нації. На цьому етапі шляхом співпраці вихователя із вчителями-предметниками, батьками, шляхом структурного вивчення міфів, легенд, історичних постатей, тощо, формуються в учнів морально-етичні цінності, усвідомлення себе як частини великого етносу з величною історією.

Номер слайду 8

3 етап – старша школа. Самостійне усвідомлення себе українцем – представником одного із давніх та культурних народів світу, формування стійких навичок і манер поведінки . Глибокий аналіз подій, учинків героїв, формування важливого розуміння того, що упродовж історії людства українці, як і інші народи, безпосередньо брали участь у виробленні системи загальнолюдських цінностей, збагачували світову історію. Таке розуміння історичного процесу гартує гордість за свій народ, а отже, формує патріотичну особистість.

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Системапатріотичноговиховання. Навчальнаробота. Співпрацяз керівниками гуртків. Робота збатьками. Співпраця зколегами. Проектнаробота. Співпрацяз класним керівником. Музейнаробота Співпрацяз громад.орг.

Номер слайду 11

Номер слайду 12

pptx
Додано
16 грудня 2021
Переглядів
984
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку