Презентація на тему "Правила користування електричними приладами"

Про матеріал
Презентація "Правила користування електричними приладами" призначена для надання інформації та порад щодо безпечного використання електричних пристроїв.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Правила користування електричними приладами

Номер слайду 2

. Перш ніж користуватися електроприладом,уважно прочитати інструкцію

Номер слайду 3

Користуватися тільки справними електроприладами. Перш ніж увімкнути електричний прилад, пильно оглянути його. Переконатися, що він справний: штепсельна вилка ціла, на ній немає крапель води, провід не пошкоджено тощо.

Номер слайду 4

Не вмикати в одну розетку одночасно кілька електроприладів. Це призводить до перегрівання проводів, підведених до розетки. Виникає небезпека загоряння ізоляційного матеріалу. 

Номер слайду 5

Не заповнювати водою електроприлади, увімкнені в електромережу. Не користуватися ними у вологому приміщенні чи перебуваючи у воді.

Номер слайду 6

Не торкатися мокрими руками штепсельних розеток, вимикачів, увімкнених в електромережу, настільних ламп та інших електроприладів і не витирати їх вологою серветкою. Не опускати палець у воду, яку нагрівають електроприладом. Перш ніж мити електроприлад, обов’язково вимикати його.

Номер слайду 7

Якщо перегоріла лампочка, перш ніж замінити її, слід вимкнути освітлювальний прилад з розетки або знеструмити його.

Номер слайду 8

Не торкатися одночасно ввімкненого електроприладу й металевих труб або батарей опалення.

Номер слайду 9

Не залишати без нагляду ввімкнені в розетку електроприлади. Коли виходиш з дому, обов’язково їх вимикай.

Номер слайду 10

Небезпечно користуватися саморобними електроприладами, з оголеними проводами без штепсельних вилок, з пошкодженою ізоляцією (ніколи не торкатися оголеного проводу).

Номер слайду 11

Якщо під час роботи електроприладу з’явилися тріск, іскріння, треба негайно вимкнути прилад із розетки або знеструмити його. Про помічені неполадки в електроприладах, оголені й погано ізольовані проводи розповісти дорослим. Несправності може усунути тільки спеціаліст-електрик.

pptx
Додав(-ла)
Hontar Iryna
Додано
30 березня
Переглядів
42
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку