Презентація на тему "Туристичні міста Канади"

Про матеріал

Ознайомити з основними туристичними містами Канади. Столиця Канади - Оттава. Найбільші міста: Торонто, Монреаль, Ванкувер, Калгарі, Едмонтон.

Міста: Торонто, Ванкувер, Монреаль - є містами рекордсменами щодо пприйняття туристів.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Презентація на тему “Основні туристичні міста Канади”Вчитель Шуманська Інна Олексіївна

Номер слайду 2

Ванкувер. Ванкувер (англ. Vancouver) — місто на західному узбережжі Канади, найбільший населений пункт провінції Британська Колумбія та третій за розміром в Канаді. В 2010 році в Ванкувері проводилися XXI зимові Олімпійські ігри. Дослідницька група Economist Intelligence Unit (EIU) британського видання The Economist тричі — в 2005, 2007, 2009 роках надавала Ванкуверу звання «найкращого міста Землі». Населення самого міста — 603 502 особи (станом на 2011 рік, але в Великому Ванкувері мешкає понад 2,3 млн осіб. Великий Ванкувер також часто називають Лоуер Мейнленд, маючи на увазі його розташування на узбережжі (на відміну від острова Ванкувер, де знаходиться столиця провінції м. Вікторія). Разом з іншими сусідніми муніципалітетами Ванкувер входить до ради Greater Vancouver Regional District (GVRD). Незважаючи на велике значення порту, економіка Ванкувера значно диверсифікована. У Ванкувері набуває великого значення туризм. За останні роки місто стало третім за розмахом центром кіноіндустрії Північної Америки за такими гігантами як Лос-Анджелес та Нью-Йорк Сіті через що набув назви Північний Голлівуд. Нещодавно в Ванкувері почала стрімко розвиватись індустрія високих технологій. Зокрема індустрія комп'ютерних ігор. Протягом останніх декількох років Ванкувер вважається одним з трьох найкомфортніших для життя міст у світі. У 2006 році Ванкувер був 56-м серед 143 головних міст планети і другим в Канаді після Торонто.

Номер слайду 3

Коли найкраще поїхати у Ванкувер? Ванкуверу притаманний помірний клімат, тут навіть ростуть пальми. Часто йдуть дощі, особливо взимку, але влітку тут менш дощитиме, ніж у більшості міст Канади. Взимку тижнями може лити дощ і не з'являтися сонце, але температура рідко опускається нижче нуля. У районах, розташованих поруч з горами, бувають снігопади, але для інших частин міста це нетипово, але, якщо все-таки випадає велика кількість снігу, на дорогах утворюються пробки. Клімат Ванкувера схожий на клімат півдня Англії. На початку літа досить хмарно вранці, але до полудня погода прояснюється. У Ванкувера репутація дощового міста, але це друге (після Вікторії) місто, де дуже сухо в літній час року. Температура влітку не занадто висока, вдень вона звичайно не піднімається вище 24-25°C . Погоду у Ванкувері можна описати одним словом - непередбачувана. Погода в одній частині міста може зовсім відрізнятись від погоди в іншій частині. На Північному узбережжі може лити дощ, а в Уайт-Рок в цей час буде світити сонце. Якщо ви приїхали в місто у період з липня по жовтень, то погода, швидше за все, буде відмінна. Дощі зазвичай починаються в середині жовтня. Погода може бути абсолютно непередбачувана: сьогодні чудова погода, сонячно, завтра — дощ, який може тривати до березня. Якщо ви хочете покататися на лижах, то найкращий період — лютий. У цьому місяці зазвичай найкращі умови для катання..

Номер слайду 4

Основні визначні пам'ятки. Що подивитися Хоч Ванкувер і не таке старе місто, тут безліч місць, які будуть цікаві туристам. Багато з цих місць знаходяться в даунтаун. Знаменитий своєю формою нагадує вітрильник, Canada Place, Vancouver Convention Centre, що знаходиться відразу за ним, Marine Building в стилі арт-деко і розкішний старовинний готель Hotel Vancouver розташовані в центральному діловому районі. Stanley Park (найпопулярніше місце в місті для туристів), Coal Harbour і Vancouver Aquarium знаходяться в Вэест-Енді і Гестауні, тут багато відреставрованих будівель, а популярні парові годинник знаходяться саме в Гэстауне. Архітекутурні будови теж гідні візиту, наприклад Shangri-La - найвища будівля в місті і Sheraton Wall Centre. Іншими визначними пам'ятками міста є ринки і магазини району South Granville.

Номер слайду 5

Музей антропології в Університеті Британської Колумбії Якщо ви хочете дізнатися трохи про жителів Північно-західного узбережжя, відвідайте Музей антропології в Університеті Британської Колумбії, де зберігається кілька тисяч речей, що належали першим жителів Британської Колумбії і не тільки. Галерея мистецтв, розташована в даунтауні, де проходять виставки місцевих і міжнародних експонатів, а також робіт художника Британської Колумбії, Емілі Карр.

Номер слайду 6

Громадська бібліотека Ванкувера. Найбільша в місті, розташована в даунтауні на перетині вулиць Homer і Robson, побудована за зразком Римського Колізею. Галерея сучасного мистецтва — ще одна визначна пам'ятка, розташована в даунтауні на Nelson Street. Недалеко від цього району, на сході затоки False Creek, знаходиться Telus World of Science (відомий як Science World-Музей науки), де проходять різноманітні виставки, які будуть дуже цікаві і захоплюючі для дітей.

Номер слайду 7

Stanley Park У Ванкувері величезна кількість парків.найвідоміший - Stanley Park Знаходиться в декількох хвилинах від даунтауна. Тут кожен знайде те, що йому до душі: довгі доріжки для прогулянок і їзди на велосипеді, пляжі, дивовижний ландшафт для любителів прекрасного і багато іншого. Найпопулярніша дорога — морська дамба навколо парку довжиною в 22 км. Подорож по Ванкуверу не може бути завершеним, якщо ви не помилувалися видом на гори, що підносяться над містом, і прекрасним горизонтом. Це можна побачити з Stanley Park і Harbour Centre в даунтауні, Spanish Banks і Jericho Beaches в районі Пойнт Грей, Lonsdale Quay в Північному Ванкувері. Також відкриваються красиві види з City Hall, Queen Elizabeth Park і CRAB Park. В East Van.

Номер слайду 8

Їжа. Що спробувати З чого почати? В цьому великому місті кожен знайде щось своє. Гурмани оцінять місцеві ресторани і ціни. Особливо багато страв азіатських кухонь. Якщо ви любите суші, багато заклади пропонують шведські столи за 12 доларів. Коли мова йде про їжу, Ванкувер — одне з найкращих міст, який може запропонувати вам величезну різноманітність страв. Якщо ви можете обійтися без алкогольних напоїв, то в дорогому ресторані ви можете добре поїсти за 12 доларів. За 70 доларів вам запропонують меню з 4 страв і відмінний сервіс. Найбільше ресторанів зосереджено в Kitsilano і East Van. В центральному діловому районі є багато ресторанів вищого класу на Robson Street, в даунтауні ресторани знаходяться в будівлях готелів. В East Van багато ресторанів, де готують страви різних країн. За останні роки на вулицях Ванкувера з'являються фургони, продають їжу. Ванкувер також відомий своїми ресторанами, де готують китайську страву дім сум. Так як китайців у цьому районі багато, ціна і якість цієї страви найкращі у всьому світі. Одним з ресторанів, якому завжди дають високу оцінку місцеві журнали, є Sun Sui Wah на 3888 Main St. Також варто відвідати Floata у чайнатаун на Keefer St або the Kirin на Cambie and 12t. Рекомендується заздалегідь бронювати столики.

Номер слайду 9

Торонто Торо́нто — найбільше місто Канади: столиця провінції Онтаріо та центр одного з найзаселеніших регіонів Канади, відомого як Золота підкова. Розміщене у південній частині провінції Онтаріо, на північно-західному узбережжі однойменного озера. Найбільший промисловий, торговий і фінансовий центр Канади, великий транспортний вузол, важливий науковий, культурний, релігійний і мистецький осередок. За версією журналу «Форбс» Торонто замикає десятку міст світу з найпотужнішою економікою (2008). Фігурує як важливий центр української діаспори в Північній Америці, в якому розташовані численні громадські організації, освітні, релігійні та мистецькі установи діаспори. За статистикою Перепису населення Канади (2006) у місті Торонто та в його передмістях проживає 122 тисячі осіб, які вважають себе українцями за етнічним походженням.

Номер слайду 10

МІСЦя, ЯКІ ВАРТО ВІДВІДАТИ В ТОРОНТО1. Вежа CN Tower Вежа CN Tower — найвідоміший хмарочос у Торонто. CN Tower потрібно не тільки побачити, а й випробувати на собі всі ті гострі відчуття, які може подарувати відвідування вежі. Нагорі вежі є майданчик зі скляною підлогою, з якої відкривається приголомшливий вид на місто. У ясну погоду звідси можна побачити Ніагарський водоспад. Піднятися на майданчик можна на скляному ліфті. На одному з верхніх рівнів вежі розташований ресторан з назвою «360», який обертається. Над рестораном організований атракціон під назвою Edge. Walk, у якому шукачі гострих відчуттів можуть пройтися по даху головного корпусу вежі на висоті 356 метрів над землею. Відвідувачі прив’язані до підвісної рейкової системі і прогулюються на півтораметровому виступі, не тримаючись ні за що руками.

Номер слайду 11

2. Ніагарський водоспад Складно уявити поїздку до Торонто без відвідування Ніагарського водоспаду, який вважається одним із найромантичніших місць у світі. Водоспад розташований усього в 90 хвилинах їзди від Торонто. Ви можете почати свій візит із парку Квін Вікторія. З цього величного королівського саду чудово видно як нічне освітлення водоспаду, так і літні феєрверки. Водоспад підсвічується щовечора до півночі, а феєрверк над водоспадом влаштовується в літні місяці щоп’ятниці та щонеділі. Для туристів організовані різні екскурсії та розваги. Екскурсія на катері «Подорож за водоспадом» дозволить вам насолодитися видовищем із максимально близької відстані. «Лють Ніагари» — цікава симуляція 4 D, що демонструє коротку історію цього району. Для любителів яскравих відчуттів доступні екскурсії над Ніагарським водоспадом на вертольоті.

Номер слайду 12

3. Зал хокейної слави Зал хокейної слави, розташований у Торонто, не залишить байдужими навіть тих відвідувачів, які мало цікавляться цим видом спорту. На 15 виставкових майданчиках представлені трофеї (в тому числі кубок Стенлі), спортивна форма, яку носили знамениті гравці, фотографії та біографічні дані хокеїстів і тренерів. Для відвідувачів організовані інтерактивні розваги — можна спробувати свої сили в якості польового гравця або голкіпера, узяти участь у вікторині або навіть провести репортаж із хокейного матчу. Хоча більша частина експонатів Залу слави присвячені НХЛ, є великий розділ, присвячений хокейним лігам і гравцям за межами Північної Америки.

Номер слайду 13

4. Ринок Сент-Лоуренс Торонтський ринок Сент-Лоуренс вважається місцевою кулінарною пам’яткою і є одним із кращих продуктових ринків у світі. Ринок розташований на Фронт-Стріт і Джарвіс-Стріт у районі Старого міста Торонто. Південне крило ринку працює з вівторка до суботи. У північному крилі, крім продукції фермерів, ви знайдете також антикварний ринок, а із середини листопада до 24 грудня тут продають різдвяні ялинки. На ринку ви можете купити їжу і відправитися на пікнік на розташований у декількох кварталах берег озера Онтаріо. Рекомендуємо спробувати сендвіч із пікантним беконом і вершковий пиріг.

Номер слайду 14

5. Торонтський трамвай Торонто — одне з небагатьох міст Північної Америки (і єдине місто в Канаді), у якому збереглися трамваї. Сідайте в маршрут номер 501, який прямує на схід від Квін-стріт, і зробіть поїздку через безліч міських кварталів. Цей маршрут є одним із найдовших і найбільш завантажених у трамвайній системі Торонто, він проходить через центр міста і прямує до набережної. На кільці на станції Хамбер Луп ви можете вийти і спуститися до води, щоби побачити Торонто здалеку. Звідси ви можете здійснити прогулянку по мосту через річку Хамбер назад до центру міста.

Номер слайду 15

Монреаль Монреаль — найбільше місто провінції Квебек і одне найстаріших міст в Канаді. Місто розташоване на річковому острові, навколо гори Мон-Руайяль («Королівська гора»), від якої відходять живописні вулички, назви більшості яких названі на честь католицьких святих, за що місто і отримало назву «Місто святих». Сучасний Монреаль — місто хмарочосів, швидкісних магістралей; величезний міжнародний транспортний вузол, морські і повітряні ворота країни, але також ще важливий історичний та культурний центр.

Номер слайду 16

Один з найкрасивіших храмів Канади - неоготична базиліка Нотр-Дам де Монреаль (Basilique Notre-Dame de Montréal) - є архітектурною домінантою міста. Її високі симетричні вежі прикрашають історичну площу споруди в самому центрі Монреаля і незмінно привертають увагу туристів. У них навіть є свої власні імена - «Стриманість» і «Наполегливість». Крім того, свою назву «Святий Жан-Батист» є і у головного дзвони храму. Володіючи найпотужнішим звучанням в Північній Америці, він заливає красивим дзвоном околиці в радіусі 15 кілометрів.1. Базиліка Нотр-Дам де Монреаль. Визначні місця

Номер слайду 17

Старий Монреаль - це, як легко здогадатися, найбільш стара частина міста, де ще збереглися деякі споруди періоду Нової Франції. Він розташований в районі Вілль-Марі, на північ від річки Св. Лаврентія. На території Старого Монреаля знаходяться такі яскраві пам'ятки, як старий порт, Ратуша, базиліка Нотр-Дам, Монреальська годинникова башта, міст Жака Картьє. Більшу частину Старого Монреаля міністерство культури Квебека оголосило історичним районом в 1964 р. 2. Старий Монреаль

Номер слайду 18

Галерея - Даре Даре - присвячена початківцям майстрам. Концепція галереї: дати можливість молодим творчим людям реалізувати свої найсміливіші ідеї. Можна сказати, що тут вони представляють ті роботи, які, можливо, не наважилися б взяти інші галереї. При цьому вони використовують різні образотворчі засоби - від фарб, різноманітних інсталяцій, до мультимедіа та електронної музики. Наприклад, тут виставлялися роботи Іва Генро, Мері-Міч Крон, Леслі Джонстоун і Філіпа Тессье. Вхід вільний.3. Галерея Даре Даре

Номер слайду 19

Олімпійський стадіон — стадіон в Монреалі (провінція Квебек, Канада). Був побудований як головна спортивна арена літніх Олімпійських ігор 1976 року. На ньому проходили церемонії відкриття і закриття Ігор. Найбільший за місткістю стадіон Канади. Є місцем проведення вирішальних зустрічей команди Канадської футбольної ліги «Алуетт-де-Монреаль». Матчі регулярного чемпіонату команда з Монреаля грає на Стадіоні імені Персіваля Молсона. Стадіон використовувався як головна арена літніх Олімпійських ігор 1976 року. Під час Ігор у Монреалі тут проходили змагання з легкої атлетики, кінного спорту, а також 10 матчів футбольного турніру, включаючи матч за третє місце і фінал (НДР — Польща). «Олімпійський стадіон» став місцем проведення Суперкубка Франції з футболу 2009 року. Цей розіграш став першим в історії турніру за межами Франції. 4. Олімпійський стадіон Також на стадіоні проходили матчі чемпіонату світу з футболу серед молодіжних команд в 2007 році та Чемпіонат світу з футболу серед жінок 2015 року. У 2026 році тут пройдуть матчі чемпіонату світу з футболу.

Номер слайду 20

Цей великий ботанічний сад з територією в 75 га, на якій розбиті тематичні сади і стоять оранжереї, був оголошений в 2008 р національною історичною пам'яткою Канади. Він вважається одним з найбільш важливих ботанічних садів в світі через дивовижне розмаїття колекції, а також загальної впорядкованості. У комплексі оранжерей парку зібрані рослини зі всього світу, а кожен сад під відкритим небом присвячений якійсь країні або місцю земної кулі.5. Монреальський ботанічний сад

pptx
Додано
18 березня 2021
Переглядів
2545
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку