Презентація "Нетипові портрети Кобзаря"

Про матеріал
Презентація містить фото нетипових портретів Тараса Шевченка. Малюнки на будинках, колажі та ін.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

В Україні набирають популярності нетипові портрети Кобзаря

Номер слайду 2

Зробити Шевченка сучасним та нагадати про його  актуальність сьогодні. Переважно такою є мотивація сучасних художників, які створюють аж ніяк нетрадиційні та непафосні зображення поета.

Номер слайду 3

У Львові портрет Кобзаря з’явився на вулиці Миколайчука на стіні одного з багатоповерхових будинків. Автор ідеї – художник Володимир Стецькович. Саме він вигадав спосіб малювання чорною фарбою між цеглинами. Здалеку такий малюнок нагадує вишивку хрестиком. 

Номер слайду 4

Так само на стіні багатоповерхівки з’явився Шевченко і у Харкові. Цей портрет став найбільшим в Україні. Його автори, група Kailas-V, відтворили портрет роботи Івана Крамського. Загальна площа настінного малюнка перевищує 500 кв. м.

Номер слайду 5

На майдані Незалежності у Рівному встановили портрет молодого Шевченка. Головною його особливістює те, що він створений як своєрідна мозаїка з півтори тисячі фотографій рівнян. “Шевченко - це кожен з нас”, — таку ідею озвучили автори проекту

Номер слайду 6

Загалом Шевченко був однією із чільних тем мистецького креативу Майдану. З шинами, у помаранчевий касці, на числених графіті у виконанні невідомих художників.

Номер слайду 7

Одним із найвідоміших портретів часів Майдану є портрет полтавського художника Юрія Шаповала “Григорович проти”.

Номер слайду 8

Надія Нікіфорова, художниця з Черкас, створила картину, яка складається зі 144 елементів. Зібрані воєдино, вони утворюють портрет поета, хоча насправді кожен з них має окремий сюжет.

Номер слайду 9

Донецький художник та  однофамілець Кобзаря Антоніо Шевченко спробував передати суть поезії насамперед за допомогою кольору. “Використовуючи прозорі кольорові плями, які накладаються одна на одну, мені вдається виявити форму і показати її глядачеві під новим, незвичайним кутом зору”, — вважає художник.

Номер слайду 10

І одним із лідерів по різноманітності трактування образу Шевченка є відомий київський художник Андрій Єрмоленко. Найвідоміша з його картин – «Шевченко-Супермен»

Номер слайду 11

Тарас Шевченко в образі воїна АТО

pptx
Додано
10 лютого 2019
Переглядів
1428
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку