Презентація: "Німеччина" (10 клас)

Про матеріал
Німеччина: географічне положення, природні умови і ресурси, населення, господарство.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Федеративна Республіка Німеччина

Номер слайду 2

«Візитна картка»Офіційна назва — Федеративна республіка Німеччина. Площа — 357 тис. км²Населення — 81,4 млн осіб Столиця — Берлін. Тип країни — високорозвинена держава, країна «Великої сімки»Державний устрій — парламентська республіка, федеративна держава. Склад території - 16 земель. Грошова одиниця – євро.

Номер слайду 3

Президент: Франк-Вальтер Штайнмаєр. Канцлер: Ангела Меркель

Номер слайду 4

Прапор. Герб

Номер слайду 5

Бранденбурзькі ворота

Номер слайду 6

Рейхстаг. Рейхстаг

Номер слайду 7

Замок Нойшванштайн

Номер слайду 8

Кельнський собор

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Чисельність – 81,4 млн осіб;Середня густота – 228 осіб/км²;Рівень урбанізації – 76%;Природний приріст – 2;8% населення – іммігранти: Росіяни (4 млн ос.)Турки та кудри (3,5 млн ос.)Поляки (3 млн ос.)Італійці, греки, країни колишньої Югославії (200 тис. ос.)Релігійний склад: протестанти, католики. Населення:

Номер слайду 11

Німеччина має високорозвинене сільське господарство, яке задовольняє потреби населення у місцевій продукції; Структура сільськогосподарського виробництва Німеччини характеризується переважанням тваринництва (70%) над рослинництвом; За наявністю великої рогатої худоби Німеччина займає друге місце у Західній Європі (після Франції); Товарною продукцією рослинництва є зернові культури, зокрема пшениця, ячмінь, а серед технічних культур - цукровий буряк, хміль; Виноградарство і садівництво розвинене в долинах рік півдня Німеччини, а також у горах Шварцвальд. Сільське господарство:

Номер слайду 12

Посідає перше місце в Європі за кількістю виробленої промислової продукції. Провідне місце в економіці займають: Машинобудівна галузь. Хімічна промисловість. Металургійна галузь промисловості. Промисловість:

Номер слайду 13

Машинобудування країни займає перше місце за кількістю зайнятих та часткою в експорті продукції (50 %). Райони багатогалузевого машинобудування: Рейнсько-Рурський, Штутгартський. Найбільші центри машинобудування - Берлін, Мюнхен, Нюрнберг, Франкфурт, Кельн, Гамбург, Кіль, Бремен, Лейпциг, Дрезден, Магдебург. Машинобудування:

Номер слайду 14

Німеччина за обсягами виробництва займає третє місце в світі після США і Японії. Вона використовує великі запаси сировини, які є в країні (вугілля, калійні солі, сірчасті руди, нафту, природний газ). Основними продуктами її виробництва є лікарські засоби, продукція органічної хімії, пластмаси, а також косметичні засоби. Найбільший район хімічної індустрії – Рур. Також великими центрами хімічної промисловості є Кельн, Лейпциг, Берлін, Дрезден, Франкфурт. Хімічна промисловість:

Номер слайду 15

Чорна металургія базується в основному на власній, а також імпортній сировині. Металургійне виробництво зосереджено переважно в Рурі. 30 % його продукції йде на експорт. У Рурському басейні – головному районі чорної металургії – виплавляється понад 4/5 металу. Заводи повного циклу є в Нижній Саксонії, Баварії (Зальцбах) і Бремені. Металургійна промисловість:

Номер слайду 16

Кольорова металургія майже повністю споживає довізні руди, а також працює на вітчизняному та імпортному ломі кольорових металів. З галузей кольорової металургії виділяється за своїм значенням алюмінієва. Алюмінієві заводи розміщені біля ТЕС у Рурі біля Кельна, в Ессені, Ферді, Норді, Гамбурзі та Штаде. Виплавка чорнової міді зосереджена в Гамбурзі та Рурі. Центри виробництва рафінованої міді - Гамбург, Люнен, Дуйсбург, Любек.

Номер слайду 17

Оскільки Німеччина розташована в самому центрі Європи, її густа транспортна мережа обслуговує потреби її власної високорозвиненої, передової економіки та забезпечує зв'язки з сусідніми країнами. У сумарному вантажообігу основну роль грає автомобільний транспорт (близько 2 / 3), за яким ідуть залізничний (близько 1 / 6), внутрішній водний (близько 1 / 7), трубопровідний (близько 3,5%). У пасажирообігу ще більше частка автомобільного транспорту (понад 9 / 10) і менше частка залізничного (близько 6%). Транспорт:

Номер слайду 18

Зростання автомобільного транспорту загального пасажирообігу пояснюється зростанням кількості легкових автомобілів індивідуального користування, яке перевищило в Німеччині 45 млн., а у вантажоперевезеннях - економічністю і зручностями доставки вантажів.

Номер слайду 19

Національна кухня Німеччини — це ковбаски, квашена капуста і пиво. Ковбаски і сосиски — це предмет національної гордості, капуста, в німецькій кухні — “всьому голова”, а пиво настільки смачне, що на щорічне пивне свято «Октоберфест», приїжджають туристи з усього світу. Кухня:

Номер слайду 20

Свій сьогоднішній вигляд національні німецькі костюми набули не відразу. З плином часу додавалися або прибиралися якісь деталі. Основний образ склався приблизно до 16 століття. Національний одяг:

Номер слайду 21

Німеччина — могутня індустріальна держава не лише Європи, а й світу. Особливості географічного положення ФРН сприяють розвитку її господарства. ФРН є одним зі світових лідерів з виробництва і експорту автомобілів та хімічної продукції. Німеччина є одним з найбільших інвесторів капіталу в промисловість і сферу послуг інших країн світу, в тому числі й Україну. Підсумки:

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
4.3
Відповідність темі
5.0
Загальна:
4.8
Всього відгуків: 3
Оцінки та відгуки
  1. Жовтяк Гульнара Кашифівна
    Загальна:
    4.7
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Онищук Валентина
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  3. Горовий Іван
    Загальна:
    4.7
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
6 березня 2019
Переглядів
38074
Оцінка розробки
4.8 (3 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку