Презентація " Німецька мова+ англійська мова = методична перевага"

Про матеріал
Презентація " Німецька мова+ англійська мова = методична перевага" - спроба навчати учнів німецької мови, використовуючи знання англійської мови, які вони отримали у початковій школі.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

НІМЕЦЬКА+АНГЛІЙСЬКА МОВА= мовна близькість як МЕТОДИЧНА ПЕРЕВАГА.  

Номер слайду 2

Англійська мова в ХХ столітті завоювала статус мови – посередника, на якій може порозумітися більша частина населення світу.

Номер слайду 3

Багатомовність, тобто здатність користуватися більш ніж однією іноземною мовою для цілей спілкування повинна входити до «освітнього портфеля» в науковий багаж кожної людини, кожного суспільства ХХІ століття. Не можна обмежуватися більш чи менш пристойними знаннями однієї іноземної мови.

Номер слайду 4

Індивідуальна кар’єра передбачає знання принаймні ще однієї іноземної мови. Шанси на успіх під час переговорів на теми політики, економіки, культури значно зростають, якщо один із співрозмовників володіє мовою партнера.

Номер слайду 5

Німецька мова, яка в Україні була раніше найбільш поширеною іноземною мовою, має і сьогодні велику значимість, дякуючи особливим історичним та сучасним відносинам між Україною та Німеччиною.

Номер слайду 6

Щоб в майбутньому працювати не тільки на власне благо, а й на благо своєї країни, молоді українці повинні вивчати іноземні мови, які мають глобальне значення в світі, тобто англійську та німецьку мову. 

Номер слайду 7

DEUTSCH + ENGLISH: sprachliche Nähe als methodisher Vorteil.

Номер слайду 8

Англійська та німецька мови історично є найбільшими родичами. Вони обоє належать до західнонімецьких мов, тобто мають спільне походження.

Номер слайду 9

Тому комбінація німецької та англійської мов є надзвичайно привабливою. І не тільки тому що це мови країн, які в усьому світі є особливо впливовими в політичному, економічному і культурному відношенні, а в першу чергу тому що англійська і німецька мова — споріднені мови.

Номер слайду 10

Für Wissbegierige English Deutsch Welcome! Willkommen! family die Familie f father der Vater m mother die Mutter f brother der Bruder m sister die Schwester f I eat an apple and drink a glass of wine. Ich esse einen Apfel und trinke ein Glass Wein. Будь-яке німецьке речення можна зіставити з його англійським перекладом і переконатися, що деякі слова наскільки схожі один з одним що зрозумілі відразу.

Номер слайду 11

Німецька та англійська мова мають дуже великий спільний фонд схожої лексики, що полегшує розуміння і використання нових слів. Оптимальний метод для закріплення лексики з точки зору дидактики – ігрова форма:* вправи на розпізнавання слів в лексичних словниковихланцюжках. ERIKASFAMILIEHEIßTFEINSIEISTGROßDASSINDDIEGROßELTERN* на впізнаванняслів: bur. Hamger, fon. Tele, rist. Tou, tar. Gire,put. Comer* ігри на вгадування слівспіввіднесення слів і картинокскласти особистий список продуктів для походу в магазинзаповнити клітинки « сімейного дерева»скласти історію в картинкахскласти колаж по темі Вправи виконуються паралельно англійською та німецькою мовами.

Номер слайду 12

Щодо вивчення граматики найбільш цінною перевагою при вивченні німецької граматики після англійської є те, що учні вже володіють певною термінологією, яка потрібна для розуміння граматичних понять Є значна кількість спільних моментів в граматиці, які можна використовувати на уроках. ЦІЛІ РОЗДІЛИ НІМЕЦЬКОЇ ГРАМАТИКИ БУДУТЬ ЗАСВОЮВАТИСЬ ПРОСТІШЕ І ШВИДШЕ.

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Wie geht’s dir? How are you?Danke. Super!!! s –з (голосна)Einfach Klasse!!! ch – х,хь. Prima!!!Gut!!! Schlecht!!! sch - ш. Es geht!!! eh - е. Sehr angenehm!!!  Woher bist du? Where are you from?Ich bin aus Berlin. I am from London. Ich komme aus Moskau. I come from London.

Номер слайду 19

gut good

Номер слайду 20

alt --- old Jung---young

Номер слайду 21

gut böse

Номер слайду 22

Номер слайду 23

Номер слайду 24

Nicht. Aber. Ich wohne nicht in Berlin. Sie ist nicht böse.

Номер слайду 25

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Кравцов Ігор Миколайович
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
1 березня 2019
Переглядів
2647
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку