Презентація Ніна Бічуя "Шпага Славка Беркути"

Про матеріал
Матеріал містить інформацію до циклу уроків за повістю НіниШпага Славка Беркути"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

П'яте квітня Класна робота. Н. Бічуя «Шпага Славка Беркути». Максимальне навантаження як вияв моральності у житті» Як ви розумієте вираз «Максимальне навантаження»?

Номер слайду 2

«Виховати людину інтелектуально, не виховавши її морально, − значить вирощувати загрозу для суспільства...»В. Сухомлинський. Як ви це розумієте?

Номер слайду 3

В яких умовах виховуються герої по. Вісті?{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}Батьки. Славка. Стефка. Юлька- І ніколи не намагайся робити щось тільки тому, що це роблять інші. Своє шукай!І навіть коли батько повертався з роботи зовсім втомлений і тверезий, не шукала його долня ані Настиної гладенько зачесаної голови, ані Стефкової пелехатої. - Яке це має значення, сину? Ти ж добре вихований хлопчик і маєш розуміти.{3 B4 B98 B0-60 AC-42 C2-AFA5-B58 CD77 FA1 E5}Колектив. А 7-Б збунтувався. Перша почала Лілі, а потім всі сперечалися, кричали і обурювалися…{3 B4 B98 B0-60 AC-42 C2-AFA5-B58 CD77 FA1 E5}ВчителіАнтон Дмитрович. Надія Григорівна. Директор школи. Варвара Трохимівна. Андрій Степановичпідтримкатурботаповагадружба позвитоклюбов

Номер слайду 4

Дорослішати і весело, і важко водночас, і подекуди навіть страшно, адже на школярів чекають справжні випробування на чесність, людяність, міцність дружби, на осягнення людського призначення…Самопізнаннясаморегуляція

Номер слайду 5

Максимальне навантаження…«Максимальне навантаження – справа немаловажна. Це… вимір характеру і людських сил» (батько Славка Беркути). «І Славко малював на уроці ніким не відкриті материки, обмірковуючи, як збільшити навантаження. Однак способи на це самі собою не вигадувалися, їх, мабуть, треба відкривати, як материки. Як Північний полюс. Як істину про те, що Земля обертається довкола Сонця. Колись за це відкриття заплатили життям. А чим треба заплатити, щоб пізнати розмір власних сил і можливостей? Адже від цього залежать і відкриття». «Може, розібратися в симпатіях і антипатіях − це також визначити міру максимального навантаження?Цікаво, а яке максимальне навантаження може витримати Юлько Ващук?- Слухай, Юльку, яке максимальне навантаження ти можеш витримати?- Що?- Я питаю, яке максимальне навантаження ти можеш витримати?Я не машина. І взагалі, не маю наміру вступати з тобою в дискусії на уроці». («Дискусія за партою»).«готовність до викликів і життєвих обставин»

Номер слайду 6

Тести…https://naurok.com.ua/test/nina-bichuya-shpaga-slavka-berkuti-ii-875341.html

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Меринец Катя
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Стеценко Антоніна Володимирівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
4 квітня 2021
Переглядів
4230
Оцінка розробки
5.0 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку