Презентація " Особливості руху пішоходів за складних дорожніх умов"

Про матеріал
Цей матеріал допоможе провести бесіду з учнями у світі тих реалій, які нас оточують. Вимкнення світла є великою проблемою для пішоходів, тому дуже важливо пояснити дітям, як зробити їх видимими у темряві. Матеріал містить цікаву інформацію про комах - світляків, тому діти із задоволенням долучаються до носіння флікерів. Особливо важливо, коли під час перегляду слайдів вони бачать не незнайому людину, а свого вчителя.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Сутеніє… і наше місто зникає втемряві… Троєщина

Номер слайду 3

Лісовий масив Як не загубитися в темряві?Як перейти дорогу?Як не наражати себе та оточуючих на НЕБЕЗПЕКУ?

Номер слайду 4

А чи відомо тобі?

Номер слайду 5

При відсутності світлатвоє життя допоможуть зберегти ФЛІКЕРИ

Номер слайду 6

Можливо, ти ніколи не чув цьогослова, а в природі флікерамивже давно користуються … СВІТЛЯКИ

Номер слайду 7

Нічний ліс завжди приваблював шукачів пригод своєю таємничістю та загадковістю. Скільки фантастичних казок та легенд склав наш мудрий народ про лісові багатства та чудернацьких мешканців лісу! Згадаймо лишень пошуки палаючої квітки папороті, хатинку на курячих ніжках та її володарку Бабу-Ягу, повелителя звірів лісовика, жительок непрохідних нетрів химер та мавок.… Сьогодні я відкрию Тобі секрет про ще одних незвичайних мешканців лісу — світлячків.

Номер слайду 8

Номер слайду 9

А хто ж такі світлячки? Відповідаю. Світлячок — це звичайний жук з «ліхтариком» на кінці животика. Живе він серед кущів у траві під опалим листям, і лише вночі вмикає свій зелений вогник. Чи відомо Тобі, що світлячки, якщо забажають, можуть змінювати яскравість свого світіння або навіть миготіти в пітьмі? Поглянь лише, які вони милі і загадкові!

Номер слайду 10

Цікаво, що за допомогою світла ці жучки спілкуються між собою. За частотою мерехтіння світлячок може відрізнити свою партнерку серед тисяч інших, а також повідомити, де знаходиться сам.

Номер слайду 11

А світлячки з тропіків або Північної Америки іноді виконують своїм обраницям справжні серенади, одночасно спалахуючи та згасаючи всією зграйкою. Самки у відповідь посилають не менш захоплюючі світлові сигнали.

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Вулиця Космонавта Волкова вдень

Номер слайду 18

А так вона виглядає ввечері

Номер слайду 19

Завжди піклуйся просвою безпеку!

Номер слайду 20

Номер слайду 21

pptx
Додано
23 листопада 2022
Переглядів
301
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку