Презентація "Питома теплоємність речовини. Кількість теплоти, що поглинається речовиною в ході нагрівання або виділяється під час охолодження"

Про матеріал
Презентація до уроку в 8 класі на тему "Питома теплоємність речовини. Кількість теплоти, що поглинається речовиною в ході нагрівання або виділяється під час охолодження"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Питома теплоємність речовини. Кількість теплоти.

Номер слайду 2

План 1. Від чого залежить кількість теплоти.2. Означення питомої теплоємності речовини.3. Питома теплоємність різних речовин.

Номер слайду 3

1. Від чого залежить кількість теплоти.1) Якщо в однакові посудини налити дві однакові рідини масами 200 і 300 г і за допомогою однакових нагрівників нагріти їх від 20 до 100°С, рідина якої маси нагріється швидше? Для нагрівання якої рідини потрібна більша кількість теплоти?

Номер слайду 4

1. Від чого залежить кількість теплоти.2) Чи однакову кількість теплоти поглине речовина певної маси під час нагрівання від 20 до 100 °С та під час її нагрівання від 20 до 40 °С? Якщо не однакову, то в якому випадку більшу?

Номер слайду 5

висновок: Кількість теплоти, що необхідна для нагрівання речовини, залежить від маси цієї речовини та від зміни її температури.

Номер слайду 6

2. Означення питомої теплоємності речовини.

Номер слайду 7

2. Означення питомої теплоємності речовини. Кількість теплоти, яку поглинає речовина під час нагрівання або виділяє під час охолодження, залежить від того, яка це речовина, прямо пропорційна масі речовини та зміні температури речовини.

Номер слайду 8

2. Означення питомої теплоємності речовини. Характеристика питомої теплоємності речовинияк фізичної величинис. Характеризує величину. Чисельно дорівнює кількості теплоти, яку необхідно передати речовині масою 1 кг, щоб нагріти її на 1 °С.c=QmΔt[c]= Джкг·°СВизначається в лабораторії експериментальним шляхом, таблична величина. 

Номер слайду 9

2. Означення питомої теплоємності речовини. Фізичний зміст питомої теплоємності: вона показує, на скільки джоулів змінюється внутрішня енергія речовини масою 1 кг у разі зміни температури на 1 °С

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Домашнє завдання§ 8, проаналізувати задачу з пункту 4 і оформити її розв’язання у зошиті

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Ostapchuk Serg
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Нестеренко Денис Васильович
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
До підручника
Фізика 8 клас (Бар’яхтар В. Г., Божинова Ф. Я., Довгий С. О., Кі-рюхіна О.О. (за ред. Бар’яхтар В. Г., Довгого С.О.))
До уроку
§ 8. Питома теплоємність речовини. Кількість теплоти, що поглинається. речовиною під час нагрівання або виділяється під час охолодження
Додано
27 жовтня 2019
Переглядів
10756
Оцінка розробки
5.0 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку