Презентація:"Практикум з використання інформаційних технологій."

Про матеріал
Матеріал містить презентацію на тему:"Практикум з використання інформаційних технологій."
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тема: Практикум з використання інформаційних технологій.

Номер слайду 2

Що таке проєкт? Які проєкти ви виконували в п’ятому класі?Чи використовували ви під час виконання проєкту знання з інших навчальних предметів?Що потрібно зробити, щоб проєкт досяг успіху?

Номер слайду 3

Сьогодні на уроці йтиметься про:етапи виконання проєкту;визначення ролей учасників проєкту;складання плану виконання проєкту;визначення завдань проєкту;пошук, аналіз, опрацювання матеріалів, виконання завдань проєкту;подання результатів виконання проєкту.

Номер слайду 4

Навчальний проект. Навчальний проєкт – це форма та результат діяльності, спрямованої на досягнення певної навчальної мети, розв’язування деякої проблемної задачі.

Номер слайду 5

Навчальний проєкт. Проєктна діяльність передбачає кілька етапів

Номер слайду 6

Навчальний проєкт. Визначення мети проєкту.

Номер слайду 7

Навчальний проєкт. Складання плану проєкту, розподіл ролей у групах.

Номер слайду 8

Навчальний проєкт. Пошук відомостей і добір матеріалів.

Номер слайду 9

Навчальний проєкт. Опрацювання знайдених відомостей, виконання завдань.

Номер слайду 10

Навчальний проєкт. Оформлення результатів діяльності.

Номер слайду 11

Навчальний проєкт. Представлення результатів проєкту

Номер слайду 12

Навчальний проєкт. Важливим для представлення результатів проєкту є:назва та мета проєкту;засоби, медоти й шляхи, що були вибрані для реалізації проєкту;результати виконання проєкту, досягнення його цілей;демонстрація створеного об’єкту

Номер слайду 13

Працюємо з комп’ютером. Поділіться на групи по 3 учнів. Визначте мету навчального проєкту з курсу «Вступ до історії України» «Юні пам’ятки мого міста» та перелік комп’ютерних програм для опрацювання відомостей, отриманих під час проєкту. Cтворіть у середовищі текстового процесора Word план проєкту та збережіть у своїй папці у папці «Юні пам’ятки мого міста» Підготуйте набір ілюстрацій до проєкту дібраних в Інтернеті та збережіть у цій же папці. Збережіть фрагмент текст, який містить інформацію про обрані вами ілюстрації. Під час роботи з комп’ютером дотримуйтесь вимог безпеки життєдіяльності та санітарно-гігієнічних норм.

Номер слайду 14

Працюємо з комп’ютером. У редакторі презентацій створіть п’ять слайдів: На першому слайді розмістити назву проєкту та склад групи. На наступних трьох – назви пам’яток, їх ілюстрації та описи. На останньому – адреси веб-сторінок, з яких були отримані матеріали для презентації. Збережіть презентацію у файлі з іменем «Юні пам’ятки мого міста» у папці «Юні пам’ятки мого міста» . Скопіюйте презентацію в папку зі спільним доступом на моєму вчительському комп’ютері. Під час роботи з комп’ютером дотримуйтесь вимог безпеки життєдіяльності та санітарно-гігієнічних норм.

Номер слайду 15

А тепер давайте спробуємо підсумувати вивчений на уроці матеріал:1. Що таке навчальний проєкт?2. Які етапі реалізації проектів ви запам’ятали?3. Чи потрібно складати план проєкту?4. Які вимоги до представлення результатів проєкту?

Номер слайду 16

Ця презентація була створена посилаючись на матеріали, які подані у підручнику Інформатика 5 клас Й. Я. Ривкінд. А вдома виконайте вправу в Інтернеті. Адреса вправи: https://learningapps.org/watch?v=phoj8n9n521

pptx
Додано
24 травня 2023
Переглядів
856
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку