Презентація "Правила безпечного користування цифровими пристроями" 5 клас НУШ

Про матеріал
Презентація на тему "Правила безпечного користування цифровими пристроями" для учнів 5 класу НУШ за підручником "Інформатика 5 клас" авторів М. М. Корнієнко, С. М. Крамаровська, І. Т. Зарецька відповідно до модельної навчальної програми «Інформатика. 5–6 класи» для закладів загальної середньої освіти (автори Пасічник О. В., Чернікова Л. А.) У презентації є теоретичний (для вивчення теми уроку) та практичний матеріал у додатку LearningApps.org, який можно виконати для закріплення матеріалу як на уроці з учнями так і учні можуть виконати його самостійно під час опрацювання презентації дома, та розгадування ребусів.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Правила безпечного користування цифровими пристроями. За підручником «Інформатика 5 клас» М. М. Корнієнко, С. М. Крамаровська, І. Т. Зарецька

Номер слайду 2

Запитання для повторення. Як можна використовувати комп’ютер удома?Як люди різних професій використовують комп’ютер?Як ви можете використовувати комп’ютер під час навчання?Які пристрої можна підключити до системи «розумний будинок»?Як ви розумієте, що таке штучний інтелект?

Номер слайду 3

Розгляньте зображення. Що, на вашу думку, допомагає людям уникати конфліктів? Яких правил вони дотримуються?Ви знаєте, що комп’ютер складається з електронних пристроїв, які взаємодіють один з одним. Неправильне користування цими пристроями може завдати шкоди й людині, й комп’ютеру.

Номер слайду 4

Правила безпечного користування цифровими пристроями Сьогодні на уроці ви:пригадаєте, навіщо існують правила; з’ясуєте, яких правил ви маєте дотримуватися, коли працюєте з комп’ютером удома або в школі; навчитеся вправам для відпочинку в перервах між роботою з комп’ютером.

Номер слайду 5

Правила безпечного користування цифровими пристроями У своєму житті людина має дотримуватися багатьох правил. Існують правила поведінки в громадських місцях, правила етикету, правила дорожнього руху, правила проведення спортивних змагань тощо. Певних правил поведінки ви дотримуєтесь і в школі. Правило — це вираження дозволу здійснити або вимоги утриматися від здійснення якогось вчинку.

Номер слайду 6

Правила безпечного користування цифровими пристроями

Номер слайду 7

Правила безпечного користування цифровими пристроями. Розгляньте зображення. Яким правилам поведінки та техніки безпеки вони відповідають?

Номер слайду 8

Правила безпечного користування цифровими пристроями

Номер слайду 9

ФІЗКУЛЬТХВИЛИНКА

Номер слайду 10

Виконайте вправиhttps://learningapps.org/view10394292 https://learningapps.org/view2057451 https://learningapps.org/view2773672

Номер слайду 11

Розгадайте ребуси. ПРАВИЛАПОВЕДІНКИКОМП’ЮТЕР

Номер слайду 12

Домашнє завдання Підручник § 2 ст. 9-11, опрацювати.

Номер слайду 13

Дякую за увагу!

pptx
Додано
8 вересня
Переглядів
261
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку