Презентація "Профілактика захворювань верхніх дихальних шляхів у дітей молодшого шкільного віку"

Про матеріал

Проект "Я на захисті здоров'я дітей". У початковій школі, вчителі для учнів і мами, і тата, і вчителі , і навіть лікарі. Кожен відповідальний вчитель хвилюється за здоро'я своїх учнів, та робить все, аби запобігти шкоди здоров'ю свого учня.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Профілактика захворювань верхніх дихальних шляхів у дітей молодшого шкільного віку. Підготувала студентка 4 курсу групи Гспеціальність 5.0101010201«Початкова освіта»КВНЗ «Запорізький педагогічний коледж» ЗОРКалініченко Дар’я Євгенівна. Проект: «Я на захисті здоров’я дітей»

Номер слайду 2

Захворювання верхніх дихальних шляхів: Риніт Гострий нежить. Фарингіт. Ларингіт. Ангіна. Тонзиліт Трахеїт. Аденоїди

Номер слайду 3

Профілактика захворювань. Місце знаходження дитини, будинок і кімната, класна кімната, повинні бути чистими і регулярно провітрюватися. У них повинна регулярно проводитися вологе прибирання поверхонь і миття підлоги. Одяг дитини повинен знаходитися в чистоті і регулярно потрібно його прати . Приміщення не має накопичувати пил, одежний ворс, харчові відходи, побутове сміття та ін.,тому, що відходи, перебуваючи в повітрі, сприяють виникненню кашлю, а в ряді інших випадків можуть призвести до різних захворювань.

Номер слайду 4

Перебуваючи поза свого будинку: на вулиці, на прогулянці, у громадському транспорті, батьки дитини повинні прослідкувати за тим, щоб вона намагатися не знаходиться там, де повітря особливо забруднений. Адже автодорога, промислова зона міста, забруднена гниючими відходами лісопосадка, дим від багать на дачних і присадибних ділянках та інші несприятливі в цьому відношенні місця, роблять сильний негативний вплив на стан верхніх дихальних шляхів.

Номер слайду 5

У моменти сезонного похолодання, коли імунна система дитини послаблюється і можливі спалахи респіраторних захворювань, батьки мають якомога більше скоротити перебування дитини у місцях масового скупчення людей, захистити її марлевими масками; вчитель може порадити батькам, аби дитина пропила курс вітамінів для профілактики захворювань верхніх дихальних шляхів.

Номер слайду 6

Вчитель також повинен провести із батьками бесіду про здорове та правильне харчування дітей, про оздоровлення її в таборі, в санаторіях тощо.

Номер слайду 7

Вчитель під час знаходження учнів у школі повинен потурбуватися про високу рухову активність (фізхвилинки, рухливі перерви, регулярне відвідування уроків фізичного виховання, дихальні гімнастики), проводити бесіди з учнями про здоровий спосіб життя та загартування, загартовуватися разом з учнями!

pptx
Додано
31 липня 2018
Переглядів
2052
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку