Презентація Розв'язування задач з теми "Густина речовина".

Про матеріал
Матеріал презентації дає можливість провести урок в дистанційній формі навчання. Мета уроку - навчити розв'язувати задачі, використовуючи теоретичні знання.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тема Розв’язування задач з теми «Густина речовини» основна формула для густини 𝝆= 𝒎𝑽 (1) формула для розрахунку маси тіла m =  · V (2)формула для розрахунку об’єму тіла 𝑽=𝒎𝝆 (3)  

Номер слайду 2

Етапи розв’язування фізичних задач.  1-й етап Аналіз фізичної проблеми. На цьому етапі вам необхідно: Уважно прочитати умову задачі;Виявити, які величини вже відомі, які потрібно знайти, значення яких величин можна відшукати в довідковій літературі;Виконати пояснювальний рисунок (схему, графік), якщо в цьому є необхідність;Коротко записати умову задачі;Визначити, у яких одиницях вона буде розв’язуватися (якщо величини, використані в задачі, подано не в СІ або з префіксами, такі величини переважно переводять в одиниці СІ без префіксів).  2-й етап Пошук математичної моделіНа цьому етапі вам необхідно: Записати загальні рівняння, що пов'язують фізичні величини, які характеризують розглянуте в задачі фізичне явище;Конкретизувати ці рівняння для даної задачі.

Номер слайду 3

3-й етап Розв'язання і аналіз результатів. На цьому етапі вам необхідно: Розв’язати рівняння відносно шуканої величини;Перевірити одиницю шуканої величини;Виконати необхідні обчислення;Проаналізувати результати.

Номер слайду 4

1. Мідна деталь об’ємом 200 см3 має масу 1,6 кг. Суцільна ця деталь чи порожня? Якщо порожня, знайдіть об’єм порожнини.

Номер слайду 5

2. З 300 см3 олова й 100 см3 свинцю виробили сплав. Яка його густина? Вважайте, що об’єм сплаву дорівнює сумі об’ємів речовин, з яких він складається.

Номер слайду 6

3. Консервну бляху покривають оловом, витрачаючи 0,73 г олова на 400 см3 площі бляхи. Яка товщина шару олова?

Номер слайду 7

Номер слайду 8

кг

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

№4

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Домашнє завдання. Вивчити параграфи 16, 17. Вправа 17 (5,7,9) виконати письмово.

pptx
Пов’язані теми
Фізика, 7 клас, Презентації
До підручника
Фізика 7 клас (Бар’яхтар В.Г., Довгий С.О., Божинова Ф.Я., Горобець Ю.І., Ненашев І.Ю., Кірюхіна О.О.; за редакцією Бар’яхтара В.Г., Довгого С.О.)
Додано
27 лютого 2023
Переглядів
1092
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку