Презентація "Сила-міра взаємодії "

Про матеріал
Презентація до уроку "Сила-міра взаємодії" за підручником Фізика 7 клас (Бар’яхтар В.Г., Довгий С.О., Божинова Ф.Я., Горобець Ю.І., Ненашев І.Ю., Кірюхіна О.О.; за редакцією Бар’яхтара В.Г., Довгого С.О.)
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Фізика 7 клас. Тема уроку«Сила –міра взаємодії»Підготувала вчитель фізики. КЗ «Чугуївська гімназія №4»Моргун Л. В.

Номер слайду 2

Сила— це фізична величина, яка є мірою дії одного тіла на інше(мірою взаємодії тіл). Сила спричиняє зміну швидкості руху тіла як за значенням, так і за напрямком, тому й характеризуватися сила має і значенням, і напрямком. Результат дії сили:зміна швидкості тіла;-деформація тіла.

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Силу зазвичай позначають символом F. Одиниця сили в СІ — ньютон (названа так на честь Ісаака Ньютона): [F]=Н.1 Н дорівнює силі, яка, діючи на тіло масою 1 кг протягом 1 с, змінює швидкість руху цього тіла на 1 м/с

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Рівнодійною сил, що діють на тіло в одному напрямку, є сила, значен­ня якої дорівнює сумі значень сил, а напрямок збігається з напрямком цих сил

Номер слайду 9

Якщо дві сили, що діють на тіло, напрямлені протилежно, напрямок рівнодійної збігається з напрямком більшої сили, а для знаходження зна­чення рівнодійної слід від значення більшої сили відняти значення меншої.

Номер слайду 10

якщо дві сили рівні за значенням, протилежні за напрямком і прикладені до одного тіла, то рівнодійна цих сил дорівнює нулю.

Номер слайду 11

Завдання №1 Доберіть певний масштаб і накресліть у зошиті сили, що дорівнюють 3 Н; 6 Н; 8 Н.

Номер слайду 12

Завдання №2 Людина діє на підлогу із силою 800 Н. З якою силою людина діятиме на підлогу, якщо візьме в руки вантаж, який, у свою чергу, діє на людину із силою 200 Н? Відповідь поясніть за допомогою схематичного рисунка.

Номер слайду 13

Домашне завдання П.18(прочитати,вивчити означення)Відповісти на контрольні запитання на стор.125 (підручник)Виконати вправа 18 №2,3-письмово Підручник з фізики 7клас (Авторський колектив: Віктор Бар’яхтар, Станіслав Довгий, Фаїна Божинова, Юрій Горобець, Ігор Ненашев, Олена Кірюхіна)

pptx
До підручника
Фізика 7 клас (Бар’яхтар В.Г., Довгий С.О., Божинова Ф.Я., Горобець Ю.І., Ненашев І.Ю., Кірюхіна О.О.; за редакцією Бар’яхтара В.Г., Довгого С.О.)
До уроку
§ 20.Сила — міра взаємодії
Додано
5 січня 2023
Переглядів
1561
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку