Презентація "Сім чудес України"

Про матеріал
Ознайомити учнів з історично відомими місцями України,формувати почуття учнів,любов та повагу до рідної землі.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Сім чудес України

Номер слайду 2

Нам всім відомі 7 чудес світу. Багато хто з нас був у Єгипті і бачив піраміду Хеопса, що є єдиним з 7 чудес світу, що вціліло до нашого часу. Та мало хто з наших громадян знає, які саме 7 чудес України ми маємо.21 Серпня 2007 року в Україні було проведення всеукраїнське інтернет голосування за підсумками якого було обрано 7 історико-архітектурних чудес України.

Номер слайду 3

7 Чудес України – ви певні що їх знаєте?

Номер слайду 4

Номер слайду 5

№ 1 Києво-Печерська Лавра в місті КиєвіОдна з найбільших православних святинь в Україні. Занесена до Світової Спадщини ЮНЕСКО. Заснована в 11 столітті двома монахами Анатолієм та Феодосієм. На цей момент до складу Печерської Лаври входять декілька соборів, церков, храмів та печер. Також, в печерах лаври похований Нестор Літописець, автор “Повісті минулих літ”.

Номер слайду 6

№ 2 Софіївський парк в УманіДендропарк Софіївка є пам’яткою світового садово-паркового мистецтва кінця XVII століття. Його площа займає 160 га, а в парку росте понад 2000 різних видів дерев та кущів. Краса природи та продуманий до деталей ансамбль парку не залишає байдужими відвідувачів вже понад 200 років! На сьогодні — це місце відпочинку. Щорічно його відвідують близько 500 тисяч людей. Парк «Софіївка» заснований у 1796 році власником міста Умані, магнатом Станіславом Щенсним Потоцьким та названий на честь його дружини Софії Вітт-Потоцької.

Номер слайду 7

Кам’янець Подільський – місто, що зберегло дух середньовіччя. Своєрідність та унікальність його полягають у гармонійному поєднанні ландшафту і містобудівної структури середньовічного міста, в якому військові інженери, використовуючи чудові природні властивості, створили фортифікаційну систему, що не має аналогів у Європі…До творення неповторного архітектурного вигляду Кам’янець-Подільського у різні періоди його історії доклали майстерності архітектори й скульптори з Італії, Нідерландів, Вірменії, Польщі, Франції, Туреччини та ін.№3 Заповідник “Кам’янець” в Кам’янець – Подільську.

Номер слайду 8

№ 4 Хотинська фортеця. Хотин. Хотинська фортеця була заснована в XIII-XVIII столітті у місті Хотин Данилом Галицьким. Під стінами замку проходило безліч запеклих боїв, та прославилась вона великою битвою в 1621 році під керівництвом гетьмана Петра Сагайдачного. Коли вдалося зупинити наступ Османської імперії та врятувати Європу. 

Номер слайду 9

№ 5 Запорізька Січ, Острів Хортиця (Запорізька область)Історико-культурний комплекс. Був заснований Українськими козаками в період з XV-XVIII на острові Хортиця. Козаки жили на цьому острові у непідступній фортеці – Запорізька Січ. Готувалися до походів, тренувались, а також займалися будівництвом своїх знаменитих кораблів – “Чайок”. У 1709 році Запорізька Січ була зруйнована московськими військами.

Номер слайду 10

№ 6 Херсонес (Крим, Севастополь)Херсонес Таврійський був заснований Греками які проживали на півострові майже 2500 років тому. Був потужним торговельним та політичним центром свого часу. На цей момент ця пам’ятка архітектури недоступна для Українців, адже Росія анексувала частину Української землі під час Російсько-Української війни.

Номер слайду 11

№7 Софія Київська (м. Київ)Пам’ятка архітектури та мистецтва заснована князем Ярославом Мудрим на початку XI століття. В його стінах відбулась коронація Володимира Мономаха. На стінах собору збереглися 260 кв. метрів мозаїки та 3000 кв. метрів старовинних фресок.

pptx
Додав(-ла)
Булах Інна
Додано
10 січня 2023
Переглядів
10676
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку