Презентація «Сміття, яке ми створюємо, можливості зменшення його кількості»

Про матеріал
Цей матеріал можна використати для формування предметних та ключових компетентностей. Учні знайомляться з екологічною проблемою - засміченість навколишнього середовища, правилами сортування сміття.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Презентація «Сміття, яке ми створюємо, можливості зменшення його кількості»

Номер слайду 2

Щороку, за офіційними даними, українці продукують 11 млн тонн сміття, це десь 300 кг на людину. Майже все сміття в Україні захоронюють на звалищах. В країні переробляють лише 3% відходів. Це дикунство. Уявити все накопичене в Україні сміття можна так — це 14 тисяч футбольних полів, на яких стоять 500 пірамід Хеопса. За даними з Мінекології, Мінрегіонбуду і екологів, площа всіх сміттєзвалищ України становить понад 10 тис. га, а об’єм сміття — близько 1,2 км кубічних.

Номер слайду 3

Від 1 січня 2018 року в Україні запрацювала норма закону «Про відходи», яка забороняє захоронення на полігонах неперероблених відходів і зобов’язує сортувати і переробляти сміття. Дивлячись на ці жахливі цифри мабуть кожен замислювався - а як же зменшити кількість власних відходів, а якщо зменшити не вдається - як же хоча б сортувати та як правильно викидати сміття.

Номер слайду 4

- дитячі підгузки,- жіночі предмети гігієни;- вологі серветки;- фольгований папір;- ПЕТ-пляшки молочного кольору;- упаковка, що не має трикутника переробки.- енергозбережні та люмінесцентні лампи;- гаджети й акумулятори;- автомобільні шини;- батарейки. пластикові відходи; папір; скло; метал 

Номер слайду 5

Сортування. Тверді побутові відходи (ТПВ) поділяються на: папір, скло, пластик, метал та органіку.

Номер слайду 6

Найперша та найважливіша причина для сортування сміття – зменшення шкідливого впливу на навколишнє середовище. Деякі види відходів, які люди бездумно кидають у смітник, надто небезпечні для навколишнього середовища. Оскільки вони токсичні і забруднюють повітря, ґрунти, поверхневі та підземні води. Сортування допомагає зменшити кількість відходів, які знаходяться на сміттєзвалищі, завдяки їх подальшій утилізації. Без цього сміття буде тільки накопичуватись, адже для його розкладання потрібно надто багато часу. Екологія

Номер слайду 7

Економіка. Більшість відходів, які потрапляють на смітник, придатні для повторного використання: папір, пластик, метал, скло та органічні відходи. З макулатури виготовляють нові паперові вироби, а також туалетний та пакувальний папір. До того ж, переробка макулатури зупиняє знищення лісів (1 т газетного паперу економить 1 т дерев). Зі скла виготовляють будь-які скляні вироби (плашки, банки, посуд, будівельне скло), дрібний пісок для будівництва, навіть добриво. 

Номер слайду 8

Щоб усім щасливо жити,Бути в мирі й щасті дітям. Треба нашу рідну Землю. Від забруднень зберегти!Знає це кожна дитина. Від матусі, бітька й діда. Що Планету нашу рідну. Необхідно зберегти!Що ж робити? Як спасати?Треба воду очищати,І сміття не розкидати,Ліс і річки берегти!Бути чуйними до горя,Милосердними людьми.І тоді на нашім світіБуде більше доброти!

pptx
Додано
18 березня
Переглядів
174
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку