Презентація Топ-10 фраз які не можна казати дитині

Про матеріал
Топ-10 фраз які не можна казати дитині. Давайте навчати та виховувати дітей щасливими!
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Підготувала: Вихователь ГПДКлешніна Марія Олегівна. Топ-10 фраз які не можна казати дитині

Номер слайду 2

«Годі дуріти! Скільки можна дуркувати!Коли ще дітям дуркувати, як не у дитинстві?Якщо у дитинстві не попустувати та не подуріти як слід, то потім бажання «бути клоуном» буде проявлятись у дорослому житті в ріхній чудернацькій поведінці.

Номер слайду 3

«Тільки не кажи мамі»Тайни одного з батьків від іншого, налаштування один проти другого – вбивають батьківський авторитет.

Номер слайду 4

«Досить рюмсати, заспокойся!»Це все одно, що сказати: «Досить очищувати свою душу, залиш внутрішню біль в собі та живи з ним надалі, зроби вигляд, що тобі не боляче, обдури себе та інших». Невиплаканий біль буде накопичуватись і робити дитину з часом злішою та черствішою.

Номер слайду 5

«Не будеш слухняним, прийде Баба Яга/поліція/ чужа тітка і забере тебе!Єдине, що здобудуть батьки в результаті використання подібних фраз, це тривожність, нервові зриви, погіршення дисципліни та поведінки у дітей. Будувати свій авторитет на страху – це тупиковий шлях. Адже якщо дитина зрозуміє, що маніпуляція страхом працює – то почне залякувати вас. І чимось більш страшним, аніж Баба Яга.

Номер слайду 6

«Не будь жадною»Якщо інша жінка/чоловік захоче сходити на побачення з вашим чоловіком/дружиною, у вашому одязі і на вашій машині – можна дитина відповість вам так само?

Номер слайду 7

«Ой, теж мені трагедія!»«Чого це тобі погано, все ж добре!»Ігнорування почуттів дитини, приниження значимості його почуттів.

Номер слайду 8

«Ну, з’їж ще трохи, за маму, за тата»Змушувати їсти дитину, коли вона вже наїлася – прямий шлях до розладів харчової поведінки.

Номер слайду 9

«Ні, я не плачу, лиш щось потрапило в око»Ховати від дитини свої емоції, втому, і завжди бути сильним, успішним та всемогутнім батьком/матір’ю – гарний варіант, якщо ви хочете виростити емоційного інваліда.

Номер слайду 10

«Чому це я стукати повинен? Яка твоя квартира? Це все – моє! Виростеш, купиш свою, і закривайся тоді!» Порушення кордонів дитини та інших членів родини. Дитина швидше за все дуже швидко поїде від вас якнайдалі коли підросте.

Номер слайду 11

«Що, тут комусь весело?»Це емоційна зараза. Якщо мамі/тату невесело, то і всім так має бути. Не будьте егоїстами! Кожен проживає свої емоції.

pptx
Додано
31 жовтня 2021
Переглядів
383
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку