Презентація "Тварина- живий організм"

Про матеріал
Дана презентація спрямована на те, щоб допомогти учителям якісно та цікаво провести урок біології в 7 класі, використовуючи різні завдання і вправи .
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тварина- живий організм

Номер слайду 2

Наша планета — наш дім, а організми, що нас оточують,— наші сусіди. Властивості організмів

Номер слайду 3

Тварини (латин. Animalia або Metazoa) — це група переважно багатоклітинних еукаріотичних (ядерних) організмів, однією з найголовніших ознак яких є гетеротрофність та здатність активно рухатись

Номер слайду 4

Завдання 1. Заповнення таблиці, робота з підручником. У тексті підручника знайдіть характеристики властивостей тварин і заповніть таблицю.

Номер слайду 5

Властивість Сутність Значення для організму. Живлення Процес надходження в організм, перетворення та засвоєння пожив­ них речовин. Отримання поживних речовин, з яких ви­вільнятиметься енергія, необхідна для процесів життєдіяльності

Номер слайду 6

Завдання 2. Знайдіть у тексті підручника відповідь на запитання: «Які типи руху розрізняють у тварин?»

Номер слайду 7

Вправа «Четвертий зайвий» Визначте зайве слово і поясніть, чому воно зайве. 1. Коник, бузок, жаба, голуб. 2. Ожина, купина, вивірка, береза. 3. Тигр, вовк, косуля, калина. 4. Кульбаба, гадюка, верба, барвінок.

Номер слайду 8

Домашнє завдання. Завдання для всіх учнів: опрацювати параграф, вивчити властивості тварин.Індивідуальне завдання: підготувати повідомлення «Особливості життєдіяльності, що притаманні тільки тваринам».

Номер слайду 9

Дякую за увагу!

pptx
Додано
27 вересня 2022
Переглядів
343
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку