Презентація:"Твори добро"

Про матеріал

Визначити й окреслити суть категорій добра і зла.Формувати чуйність, доброзичливість, засуджувати почуття заздрості й злості.Виховувати бажання зростати добрими, справедливими, чуйним

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Одного разу допитливий онук запитав у свого діда – вождя племені:– Чого з’являються погані люди?На це старець дав мудру відповідь. Ось що він сказав:– Поганих людей на світі немає. Але в кожній людині присутні дві сторони: темна і світла. Перша – це прагнення до любові, добра, співчуття, взаєморозуміння. Друга ж символізує зло, егоїзм, ненависть, руйнування. Подібно двом вовкам, які постійно борються один з одним.– Зрозуміло, – відповів хлопчик. – А хто ж перемагає?– Все залежить від людини, – закінчив дід. – Завжди перемагає той вовк, якого годують більше. Ця притча вчить тому, що кожна людина обирає свій шлях самостійно і сама несе відповідальність за власні вчинки.

Номер слайду 2

Твори добро. ДИСПУТ

Номер слайду 3

Словник. Добро і зло — категорії моралі, у якій позитивно і негативно оцінені соціальні явища і вчинки людей. Як добро сприймають усе, що служить інтересам людства, суспільства, сприяє вільному розвитку і щастю людей, а зло, навпаки, — все те негоже, що заважає розвитку людства і робить людей нещасними.

Номер слайду 4

Диспут (від лат. — розмірковувати, сперечатися) — публічне розмірковування — суперечка на важливу тему.

Номер слайду 5

Правила проведення диспуту. Висловлюй чітко свою думку. Висловлюйся вільно. Говори тільки те, у чому впевнений, не ображаючи гідність іншого.,Інформацію, отриману у процесі диспуту, не виносять за межі аудиторії, ні з ким не обговорюють. Якщо ти висловлюєшся про поведінку інших, даєш їм характеристику, говори і про те, як ти сприймаєш певні дії, як ти бачиш іншого.

Номер слайду 6

Правила проведення диспуту. У висловлюваннях будь самим собою, не відігравай роль, обрану самостійно, або очікувану від тебе іншими. Якщо ти ставиш запитання, скажи, навіщо ти його ставиш, що воно означає для тебе. Відвертість і щирість у висловлюваннях.

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Диспут. Капітани команд обирають запитання і команди обговорюють їх упродовж 3–5 хв. Чи траплялись у вашому житті випадки, коли вас несправедливо кривдили, хоча ви ставились до оточуючих по-доброму й усім допомагали?Наведіть приклади випадків, коли чиясь допомога шкодила вам. Як ви гадаєте, чи може доброта зцілити людину?Що можна вважати злом і як його побороти? Що можна вважати добром і як його оцінити?

Номер слайду 11

Вправа «Барви життя» Які добрі вчинки ви здійснили своєму житті? Якою робить людину доброта? Яка людина може бути доброю? Яких правил потрібно дотримувати, щоб бути доброю людиною?

Номер слайду 12

Вправа «Криниця народної мудрості»Без добра і Не все те добре, що Добро не лихо Не одяг красить людину, а Добрий початок — Добро, набуте нечесним шляхом, — Все те, що робиш комусь, —лихо не родить.солодке.ходить по світу тихо.добрі діла.половина діла. тим же шляхом і піде.робиш собі.

Номер слайду 13

Вправа «Чарівний мішок»

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Дякую за увагу!!!

pptx
Додано
4 липня 2018
Переглядів
2045
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку