Презентація урока-гри "Чи знаєш ти інформатику"

Про матеріал
Урок-гра "Чи знаєш ти інформатику" для 5 класу. Можна проводити як підсумковий урок закріплення матеріалу. Якщо дещо змінити запитання, то можно підлаштувати до будь-якої теми.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

“Чи знаєш ти інформатику?”Урок-гра5 клас

Номер слайду 2

Бліц-турнір1. Новини, повідомлення, відомості, подані в різних видах. 2. Зрозуміла інформація, яку можна передавати і обробляти. 3. Пристрій, щ о передає зображення різноманітних документів через телефонні лінії.4. Бувають усними, письмовими, у вигляді рисунків, жестів. 5. Пристрій, що відтворює звук чи відео. 6. Пристрій для обробляння інформації. 7. Прилад для фотографування. 8. Пристрій для передавання звуку на великі відстані. 9. Портативний прилад для запису усного мовлення.10. Невеликий електронний пристрій для виконання математичних обчислень. 11. Прилад для визначення місцезнаходження об’єкта. 12. З яких пристроїв складається комп’ютер?13. Що керує роботою всіх пристроїв, під’єднаних до комп’ютера? 14. Яке вікно називають активним? 15. Які дії можна виконати над папками? 16. Як викликати контекстне меню об’єкта? 17. Як створити папку? 18. Як перейменувати папку чи файл?

Номер слайду 3

Кожен, хто подорожує, повинен дотримуватися таких правил. Правило піднятої руки. Якщо хочеш  щось спитати, підніми руку.2. Без дозволу нічого не вмикай.3. Знаєш сам — навчи того, хто не знає.4. Будь уважним і старанним. Щоб вирушати в дорогу, нам потрібно придбати квитки. Але квитки я вам видаватиму протягом нашої подорожі. Ціна квитка — ваші знання. Ну що ж, вирушаємо!

Номер слайду 4

Зупинка 1 Розминка. Правила гри. На роздуми над запитанням ви маєте 30 с. Якщо команда дає неправильну відповідь, то має шанс заробити бал інша команда, яка дасть правильну відповідь. За кожну правильну відповідь команда отримує 1 бал. Переможець — команда, у якої більше правильних відповідей. Кожній команді ставиться 5 запитань.

Номер слайду 5

Команда 11. Відомості про навколишній світ та процеси, що в ньому відбуваються, — це...2. Прилад для обчислень — це... 3. Корисність, актуальність, достовірність, об’єктивність, повнота, зрозумілість — це... 4. Переносний комп’ютер — це... 5. Інформація сприймається людиною через...

Номер слайду 6

Команда 21. Один з найдавніших обчислювальних пристроїв, який використовується в наш час, — це... 2. Збирання, обробляння, передавання, поширення, збереження, захист називають... 3. Текстова, графічна, звукова, комбінована або мультимедійнаінформація, умовні жести та сигнали — це... 4. Найпопулярніший пристрій для спілкування — це... 5. Інформаційні процеси передаються через канали зв’язку від джерела до...

Номер слайду 7

Зупинка 2 Логічна. Гра «Знайди зайве»

Номер слайду 8

Команда 11. Два, п’ять, нуль, сума, один, дев’ять.2. Зір, слух, нюх, інформація, дотик, смак.3. Факс, плеєр, фотокамера, ножиці, телефон. Команда 21. Арифмометр, рахівниця, калькулятор, друкарська машинка,комп’ютер.2. Множення, видалення, віднімання, додавання, ділення.3. Навігатор, диктофон, кінокамера, екран, ноутбук.

Номер слайду 9

Зупинка 3«Літературна»Скласти з двох частин прислів’я

Номер слайду 10

Команда 11. Людина красна розумом, а комп’ютер — пам’яттю.2. Натиснеш кнопку — здобудеш результат.3. Один комп’ютер добре, а два краще.4. Комп’ютеру слово, а він тобі 1000.5. Рослина тягнеться до сонця, а учень — до комп’ютера. Команда 21. Що натискаєш — те й маєш.2. У невмілого інформатика очі не болять.3. Подарованому комп’ютеру в системний блок не заглядають.4. На комп’ютері не мудруй багато, а працюй завзято.5. У комп’ютерному кабінеті працюватимеш вволю, то матимеш долю.

Номер слайду 11

Зупинка 4 Хвилинка здоров’я

Номер слайду 12

Зупинка 5«У Країні ребусів»

Номер слайду 13

Команда 1

Номер слайду 14

Команда 2

Номер слайду 15

Зупинка 6“Продовж речення”

Номер слайду 16

Суворо заборонено торкатися... Суворо заборонено вмикати і вимикати техніку... Суворо заборонено класти диски, зошити, книжки на... 4. Під час роботи за комп’ютером руки повинні бути... 5. Починайте роботу тільки... 6. Операційна система, яку ми вивчаємо, має назву ... 7. Змінювати розмір вікна, згорнути вікно або закрити його можназа допомогою таких елементів, як... 8. Подання папки у відкритому вигляді — це... 9. Значок, який не є об’єктом, а тільки на нього вказує — це... 10. Перший і основний набір програм, що завантажується в комп’ютер одразу після його вмикання — ... 11. На моніторі після завантаження операційної системи з’являється...12. Наочне подання об’єкта —...

Номер слайду 17

Зупинка 7Інтерактивне завдання

Номер слайду 18

https://learningapps.org/ Запит : Безпека в інтернеті

Номер слайду 19

Команда 1 Команда 2

Номер слайду 20

Закінчилась гра у нас,Результат дізнатись час. Хто найкраще потрудився,В подорожі відрізнився?Протягом подорожі ви отримували квитки. Порахуйте, скільки їх у кожного. Та команда, яка отримала більше квитків, та і перемогла.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Юрченко Світлана Олексіївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Юрченко Світлана Олексіївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
6 квітня 2021
Переглядів
923
Оцінка розробки
5.0 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку