Презентація "Великі права маленької дитини"

Про матеріал

Дана презентація стане корисною при ознайомленні учнів з їхніми правами, відповідно до Конвенції ООН. Доступність викладу інформації у поєднанні з яскравими зображеннями сприятимуть максимально ефективному запам'ятовуванню змісту розробки.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Підготувала вчитель філії Стульневський НВКХудзій О. Ю. Великі права маленької дитини

Номер слайду 2

Дитиною вважається людина до 18 років!Якщо тобі ще не виповнилося 18, ти вважаєшся дитиною. Ти ще ростеш, ходиш до школи, одним словом - формуєшся духовно і фізично!

Номер слайду 3

Ти ще дитина, але ти маєш свої права!І ти маєш їх знати!

Номер слайду 4

Діти мають право на об'єднання. Всі діти мають право зустрічатися з іншими людьми, вступати до асоціацій, об'єднань, або ж створювати їх!

Номер слайду 5

Діти мають право на медичну допомогу. Діти мають право на медичну допомогу за найвищими стандартами, які реально може забезпечити держава. Жодна дитина не може бути позбавлена доступу до ефективної охорони здоров'я.

Номер слайду 6

Діти мають право на розвиток талантів. В кожній дитині закладений певний дар. Завдання держави полягає у тому, щоб не лише вчасно помітити талановитих дітей, а й сприяти розвитку їх талантів.

Номер слайду 7

Всі діти є рівними у своїх правах!Всі діти незалежно від походження, кольору шкіри,національності, статі, мови, релігії є рівними у своїх правах!

Номер слайду 8

Всі діти мають право на особисте життя!Кожна дитина має право на захист від втручання до особистого та приватного життя! Не можна втручатись у листування дітей, порушувати їх честь та гідність!

Номер слайду 9

Всі діти мають право на освіту. Всі діти мають право на освіту, і обов'язок держави – забезпечити для кожної дитини безкоштовну початкову обов'язкову освіту та заохотити до здобуття середньої освіти.

Номер слайду 10

Діти мають право на любов та піклування. Дитина має право на піклування батьків, родичів, держави, громади. Інтереси дітей є першочерговими.

Номер слайду 11

Всі діти мають право на повноцінне харчування. Кожна дитина має право на рівень життя, необхідний для її фізичного, розумового, соціального та духовного розвитку. Батьки несуть відповідальність за забезпечення необхідного рівня життя дитини. Держава створює відповідні умови для реалізації цієї відповідальності.

Номер слайду 12

Кожна дитина має невід'ємне право на життя. Життя кожної дитини є найціннішим не тільки для батьків. Кожна країна має забезпечувати виживання та здоровий розвиток дітей - маленьких громадян своєї країни.

Номер слайду 13

Всі діти мають право на відпочинок. Діти мають право на відпочинок, дозвілля, участь у культурному та творчому житті.

Номер слайду 14

Діти мають право на власну думку. Кожна дитина може вільно висловлювати власну думку та погляди, причому, цим поглядом повинна приділятись увага при вирішенні будь-яких питань, що торкаються даної дитини.

Номер слайду 15

ВСІ ДІТИ МАЮТЬ ПРАВО НА ЗАХИСТ ВІД НАРКОМАНІЇ Діти мають право на захист від незаконного вживання наркотиків, а також від залучення до виробництва наркотичних речовин та торгівлі ними.

Номер слайду 16

ЖОДНА ДИТИНА НЕ ПОВИННА БУТИ СКРИВДЖЕНА Жодна дитина не може бути піддана тортурам, жорстокому поводженню, покаранню та незаконному арешту. У випадках, коли дитина все ж постраждала, держава забезпечує необхідну соціальну реабілітацію та лікування.

Номер слайду 17

ОСОБЛИВА ТУРБОТА ПРО ДІТЕЙ-СИРІТ Держава повинна забезпечувати захист дитини, яка позбавлення сім'ї, надаючи відповідну альтернативу сімейному піклуванню.

Номер слайду 18

ОСОБЛИВА ТУРБОТА ДІТЯМ-ІНВАЛІДАМ Дитина-інвалід має право на особливе піклування та умови життя, які забезпечать її гідність та участь у житті суспільства.

Номер слайду 19

ДІТЕЙ НЕ МОЖНА ЗАЛУЧАТИ ДО БОЙОВИХ ДІЙ Держава повинна вживати всіх можливих заходів, щоб діти не брали участі у військових діях. Жодна дитина віком до 15 років не повинна призиватись на службу до збройних сил. Держава повинна піклуватись про дітей, які постраждали від збройних конфліктів.

Номер слайду 20

ВСІ ДІТИ МАЮТЬ ПРАВО НА ІНФОРМАЦІЮ Держава забезпечує доступ дітей до всебічної інформації. Заохочується розповсюдження засобами масової інформації, матеріалів, які стосуються соціальних, культурних питань розвитку людини. Держава також запобігає розповсюдженню та впливу шкідливої для дитини інформації.

Номер слайду 21

ВСІ ДІТИ МАЮТЬ ЗНАТИ СВОЇ ПРАВА Держава зобов'язана як найширше знайомити як дорослих, так і дітей з правами, відображеними у Конвенції ООН про права дитини.

Середня оцінка розробки
Структурованість
4.5
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
4.5
Загальна:
4.7
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Яковлева Оксана
    Загальна:
    4.3
    Структурованість
    4.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    4.0
  2. Пенько Юлія
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
22 лютого 2018
Переглядів
9151
Оцінка розробки
4.7 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку