Презентація “Використання інтерактивних технологій на уроках фізики”

Про матеріал
Сучасний учитель покликаний не тільки навчати, передавати знання учням, а й формувати неповторний світ образів та уявлень, почуттів та емоційно-ціннісних ставлень, розвивати особистісні якості, готувати до витривалості у складних умовах реального життя, винахідливості, прийняття самостійних рішень.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Комунальний заклад “Луцька загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №12 Луцької міської ради Волинської області”“Використання інтерактивних технологій на уроках фізики”Підготувала вчитель фізики. Махновець Г. В.

Номер слайду 2

Сучасний учитель покликаний не тільки навчати, передавати знання учням, а й формувати неповторний світ образів та уявлень, почуттів та емоційно-ціннісних ставлень, розвивати особистісні якості, готувати до витривалості у складних умовах реального життя, винахідливості, прийняття самостійних рішень.  Яким же повинен бути учасник інтерактивного навчання?Він повинен:1) ставити перед собою навчальні завдання;2) розвивати навчальну активність;3) визначати проблеми в ході навчання;4) навчатися рефлексії своєї навчальної діяльності.

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Номер слайду 6

“Мозкова атака”Щоб збудити думку учнів,Щоб вони творили круче,Пропоную наяву. Я атаку мозкову. Ось, приклад, запитання: деякі птахи, наприклад горобці, у холодну погоду сидять розпушивши своє пір’я. Чому вони при цьому легше переносять холод?

Номер слайду 7

Використання комп'ютерних технологій дає такі можливості: - вивести сучасний урок на якісно новий рівень;- підвищувати статус вчителя;- впроваджувати в навчальний процес інформаційні технології;- розширювати можливості ілюстративного супроводу уроку;- використовувати різні форми навчання та види діяльності в межах одного уроку;- ефективно організовувати контроль знань, вмінь та навичок учнів;- полегшувати та вдосконалювати розробку творчих робіт, проектів, рефератів.

Номер слайду 8

Навчальна піраміда

Номер слайду 9

Проведення уроків при комплексному застосуванні традиційних та мультимедійних технологій забезпечує набуття учнями не тільки глибоких та міцних знань, а й вміння розвивати інтелектуальні, творчі здібності, самостійно набувати нових знань та працювати з різними джерелами інформації.Інструмент «виконує» завдання того, хто ним керує. Таким чином, і ставитися до цих технологій треба лише як до інструменту, зробленого для полегшення праці, а не як до генератора команд та ідей. Саме тому при розумному поєднанні новітніх технологій та традиційних підходів у педагогічній діяльності – майбутнє освіти в Україні. 

Номер слайду 10

Дякую за увагу!Здоров'я, успіху, натхнення всім Вам!!!

pptx
До підручника
Фізика 8 клас (Бар’яхтар В. Г., Божинова Ф. Я., Довгий С. О., Кі-рюхіна О.О. (за ред. Бар’яхтар В. Г., Довгого С.О.))
До уроку
Орієнтовні теми проектів. Теми рефератів і повідомлень. Теми експериментальних досліджень
Додано
5 травня 2020
Переглядів
1134
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку