Презентація "Вишиванка рідна, ну хіба не диво? В ній ходити модно, стильно і красиво"

Про матеріал
Вишиванка рідна, ну хіба не диво? В ній ходити модно, стильно і красиво. 18 травня - ДЕНЬ ВИШИВАНКИ
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Вишиванка рідна, ну хіба не диво?В ній ходити модно, стильно і красиво.

Номер слайду 2

Вишиванка рідна, ну хіба не диво?В ній ходити модно, стильно і красиво. Це митецький витвір, це краса і казка,В ній душі наснага, материнська ласка. Кольори сплелися в ній в узори й квіти,Щоб були щасливі і сміялись діти.

Номер слайду 3

А веселі люди від краси раділиІ самі, звичайно, вишивати вміли. Червону калину, зелені листочки,Щоб були щасливі доні і синочки. Й рідні вишиванки їх оберігали. Від біди в дорозі діток захищали.

Номер слайду 4

Щоб у вишиванках хлопчики мужніли,Рідну Україну захистити вміли. Вишиванка наша, ну хіба ж не диво?В вишиванці завжди модно і красиво...

Номер слайду 5

Що таке вишиванка?Кожен українець, мабуть, знає, що таке вишиванка, адже це не просто одяг, а частина душі. Історія національно вбрання українців сягає глибокої давнини. Наші працьовиті пращури завжди вміли створити справжню красу з полотна і ниток.

Номер слайду 6

Дослідники стверджують, що розвиток вишиванки відбувався протягом кількох століть. З року в ріку предки збагачували ремесло новими орнаментами та техніками.

Номер слайду 7

Майстрині навчились виготовляти нитки унікальних відтінків для того, щоб на полотні вигравали нові кольори.

Номер слайду 8

В давнину вірили, що вишиванка оберігає людину, дарує їй добру долю та здоров'я. Матері вишивали своїм дітям одяг з особливою теплотою та любов'ю.

Номер слайду 9

Знавці вишиванки переконують, що символізм елементів вишиванки має дуже сильний вплив на життя того, хто її носить. Отож, представляємо кілька основних порад щодо вибору вишиванки з погляду символіки:

Номер слайду 10

Геометричні візерунки символізують стихії природи та родючість землі, такі візерунки притаманні Гуцульщині;

Номер слайду 11

Рослинні та квіткові орнаменти здавна символізують сімейне щастя, материнську любов, такими орнаментами вишивали на Чернігівщині;

Номер слайду 12

Майстрині з усієї країни зображували на полотні тварин і вірили, що їхні зображення приносять вірність, достаток і довголіття.

Номер слайду 13

На Харківщині популярні червоні та чорні вишиванки, зроблені грубою об'ємною ниткою. На харківських вишиванках часто можна побачити особливе зображення - дерево життя.

Номер слайду 14

Сьогодні модно носити вишиванку не тільки на національні свята, а й кожен день. Чому українці ходять у вишиванках? Тому, що вони – частина становлення нації. Вишиванку часто називають одягом патріотів.

Номер слайду 15

А українська вишиванка — диво,У ній народу код, його душі.І кожному в ній зручно і красиво,Вдягнути ж вишиванку поспіши.

Номер слайду 16

Вдягни свою чудову вишиванку,Відчуй в ній ласку і душі тепло.

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Вишиванка – символ України,Кожної великої родини,Нашої історії та мови. Залюбки вдягаємо її знову.

pptx
Додано
17 травня 2023
Переглядів
443
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку