Презентація "Властивості живого"

Про матеріал
В презентації подані визначальні ознаки біоситем, визначення поняття "життя" та його характеристика. На закріплення - вправа "Прояви життя в різних науках"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Властивості живого

Номер слайду 2

Визначальні ознаки біосистем: Впорядкованість. Відкритість. Саморегуляція. Самовідтворення. Самооновлення

Номер слайду 3

Біологічні системи — це відкриті впорядковані системи, здатні до саморегуляції, самовідтворення та самооновлення внаслідок постійного потоку речовин, енергії та інформації.

Номер слайду 4

ЖИТТЯ — це принцип існування біологічних систем, які відрізняються від неживого складністю та високою структурною й функціональною впорядкованістю, що підтримується завдяки здатності поглинати, перетворювати та передавати енергію ззовні.

Номер слайду 5

Номер слайду 6

З'єднайте науку з її розумінням прояву життя{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}Наука. Прояв життя. Хімія. Симетрія, золотий перетин, форма тіла, пропорціїФізика. Лише живим організмам притаманна комунікація і взаємовплив. ГеографіяІнформаційна структура з пам'яттю, що використовує власну мову. Кібернетика. Переважання процесів синтезу і каталізу. Соціологія. Обмін тепла і матерією з довкіллям. Математика. Життя як окрема оболонка - біосфера

pptx
Додано
29 липня 2019
Переглядів
4110
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку